Traim intr-o perioada in care subiectul criptomoneda este din ce in ce mai discutat, un subiect controversat de altfel. Dupa cum ati observat, pe website-ul nostru sunt publicate zilnic articole legate de piata crypto, criptomonede, blockchain si tot ce este legat de acestea.
De aceea am decis sa scriem o serie de articole in care sa explicam termenii importanti din aceasta industrie cum ar fi criptomonedele, contractele Smart, ICO-urile si multe alte subiecte.
Poate fi o provocare sa explici tehnologiile de ultima ora cu cuvinte simple, dar o sa incercam, deoarece pare foarte important sa explici ceva care poate schimba complet viata cuiva in urmatorii cativa ani.
Deci, in principiu, ce este o criptomoneda ?
Doar analizand cuvantul ne dam seama ca are legatura cu criptografia si monedele.
Mai intai, sa definim valutele normale. Monedele sunt un fel de “tampon economic”, permit oamenilor sa-si transforme eforturile in ceva care isi pastreaza valoarea si poate fi transformat inapoi in bunuri sau alte servicii intr-un moment ulterior.
La randul sau, criptografia este procesul de transformare a textului simplu obisnuit intr-un text neinteligibil si vice-versa. Criptografia moderna se ocupa cu confidentialitatea – informatiile nu pot fi intelese de nimeni, integritatea – informatiile nu pot fi modificate si autentificarea – expeditorul si receptorul se pot confirma reciproc.
Punand piesele laolalta, criptovaluta este un mediu de valoare de schimb (la fel ca banii obisnuiti) care exista in lumea digitala si se bazeaza pe criptare, ceea ce face ca tranzactiile sa fie sigure.
Criptovaluta este o forma alternativa de plata a numerarului, cardurilor de credit si cecurilor. Tehnologia din spatele ei va permite sa o trimiteti direct altora fara a trece printr-o terta parte cum ar fi o banca. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa utilizati garantia dvs. sociala sau scorul de credit ca garantie si va permite sa fiti in mod rezonabil anonim.
Cu alte cuvinte, criptarea este un sistem virtual de contabilitate. Ei pastreaza o evidenta a tuturor tranzactiilor. Tranzactiile sunt grupate in blocuri, semnate criptografic (de aici cuvantul “cripto”), iar clientul care semneaza primeste un numar de unitati de moneda virtuala (si, eventual, taxe de tranzactie) ca recompensa pentru efectuarea lucrarilor de calcul al semnaturii criptografice .
Dupa cum va puteti imagina, exista multe cazuri interesante de utilizare pentru acest lucru. Puteti trimite banii inapoi catre familia dvs. fara a va suporta taxe internationale grele daca lucrati intr-o alta tara. Comerciantii nu mai trebuie sa-si faca griji in legatura cu fraudarea platilor sau cecurile nevalide, deoarece oamenii pot cheltui doar ceea ce au.
Cea mai cunoscuta criptomoneda este, desigur, Bitcoin, care a starnit curiozitatea legata de piata cypto prin cresterea exploziva si a devenit standardul de facto pentru criptomonede. Vom scrie in curand si un articol legat strict de Bitcoin, originile si evolutia sa.
Pe langa Bitcoin, exista si alte criptomonede destul de importante, cum ar fi Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dash (DASH) si Ripple (XRP). Dar cel mai important lucru este ca acum puteti lansa propriile criptomonede!
In concluzie, valuta crypto este o modalitate radicala de plata care face toate tranzactiile sigure si ajuta la eliminarea intermediarilor reprezentati de banci, ceea ce contribuie, de asemenea, la o reducere semnificativa a comisionului.
Principala caracteristica a criptomonedelor, securitatea, este oferita de tehnologia Blockchain – o retea de calculatoare care au o copie identica a bazei de date si isi schimba inregistrarile printr-un acord comun bazat pe matematica pura.
Mai mult, datorita unuia dintre principalele avantaje ale Blockchain – contractele Smart – poti crea o criptomoneda proprie si emiterea propriului dvs. simbol. Token este un tip de criptocurrency privat, o unitate de valoare pe care o organizatie o creeaza pentru a-si regla si auto-guverna modelul de afaceri si pentru a-si imputernici utilizatorii sa interactioneze cu produsele sale, facilitand in acelasi timp distribuirea si impartirea recompenselor si avantajelor pentru toate partile interesate.
[…] pretind ca acest comitet este ingrijorat de posibilitatea ca aprobarea platilor in criptomonede sa afecteze pretul monedei nationale, […]
[…] a Bancii Centrale. In luna iulie a anului 2018, Banca Centrala din Coreea a argumentat ca o moneda digitala ar afecta politicile lor monetare stabile, mai ales tinand cont de riscurile asociate cu […]
[…] volatilitatea si volumul au scazut mai mult decat ar fi fost normal. Exista un tipar pe care pretul criptomonedei il urmeaza. Care va fi insa urmatoarea […]
[…] a fost format anul trecut si este cel de-al doilea care se concentreaza asupra reglementarii criptocurrencyului. Acesta a fost constituit dupa ce primul grup guvernamental format pentru a aborda chestiunea […]
[…] a subliniat ca moneda lor, XRP, ramane singurul activ digital integrat in sistemele de plati […]