Blockchain este un subiect extrem de discutat in zilele noastre: veti vedea articolele care descriu acest fenomen in aproape fiecare ziar si revista, chiar si in cazul in care nu v-ati astepta sa vedeti.

Am decis sa lansam o serie de articole in care sa explicam in limbaj simplu lucruri precum blockchain, criptocurrency, contracte inteligente si ICO.

 

Asadar, continuam aceasta serie pentru a le explica utilizatorilor nostri cu cea mai interesanta si promitatoare tehnologie – Blockchain.

 

Promit ca dupa ce ati citit veti intelege Blockchain si va va placea! Pentru ca este intr-adevar menita sa schimbe lumea.

 

Cand cititi sau auziti mai intai cuvantul “Blockchain”, probabil va gandeati ca poate este legat cumva de blocuri Si lanturi .

 

Blockchain – lant de blocuri

 

Pe scurt, Blockchain este un lant de blocuri, in care fiecare bloc inregistreaza informatii despre tranzactiile recente. Aceste blocuri sunt conectate intre ele in ordine cronologica.

 

Deci, este un registru digital al tranzactiilor, contractelor si tuturor acelor lucruri de valoare care pot fi reprezentate sub forma de active digitale.

 

In termeni simpli, este o retea de computere care au toate aceleasi istorii de tranzactii, astfel incat lista de tranzactii este tinuta pe fiecare calculator si fiecare tranzactie este validata de fiecare calculator, astfel ca se actualizeaza in mod constant. Are numeroase avantaje pe care nici o alta tehnologie nu o poate oferi.

 

Securitate

 

Blockchain este foarte sigur si de aceea foloseste criptografia si codifica tranzactiile, astfel incat sa nu poti vedea exact ce s-a intamplat, dar stii ca s-a intamplat. Este ca un sistem de contabilitate foarte mare pentru tot felul de lucruri care pot fi tranzactionate, care nu apartin unei companii, ci este detinuta de toata lumea.

 

 

Contractele Smart

 

O alta optiune grozava care devine reala cu contractele inteligente .

Acestea sunt in principiu contracte automatizate care se executa in mod automat.

Aceasta inseamna ca nu sunt necesari intermediari precum bancile sau alte parti terte.

Contractele se executa dupa ce toate actiunile a doua parti care sunt legate de tranzactie sunt finalizate si toate acordurile sunt indeplinite.

Acest lucru face ca orice fel de frauda sa fie aproape imposibila.