Mark Zuckerberg, Facebook si invadarea confidentialitatii – denumiti un trio mai iconic. Potrivit Bloomberg, compania a platit sute de contractori externi pentru a transcrie mesaje audio de pe Facebook Messenger.

 

Angajatii contractului au spus ca aud conversatiile utilizatorilor, uneori cu continut vulgar, dar nu stiu de ce Facebook are nevoie de ele transcrise.

 

Facebook a confirmat ca a transcris mesaje audio si a spus ca nu va mai face acest lucru, in urma examinarii altor companii. Compania a anuntat ca „la fel ca Apple si Google, am intrerupt revizuirea umana a sunetului in urma cu mai mult de o saptamana.”

 

Motivul din spatele oamenilor care ascultau conversatii private a fost sa „verifice daca AI-ul Facebook a interpretat corect mesajele”, ridicand intrebarea de ce ar vrea media sociala sa stie despre ce vorbesc utilizatorii.

 

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a negat anterior in fata Congresului SUA ca ar colecta audio de la utilizatori pentru a afisa anunturi targetate sau a ajuta la determinarea a ceea ce oamenii vad in fluxurile lor de stiri, numind-o „teoria conspiratiei”, ca raspuns la acuzele senatorului american Gary Peters.

 

Cu toate acestea, compania a recunoscut ca „acceseaza microfonul utilizatorilor doar daca utilizatorul a acordat permisiunea aplicatiei si utilizand activ o caracteristica specifica care necesita audio (care ar fi butonul de microfon din programul de chat Messenger).