Departamentul Apararii al Statelor Unite a redus lista companiilor pentru contractul de 10 miliarde de dolari la doua companii, iar numele lor nu va vor surprinde.

 

Amazon Web Services sau Microsoft vor castiga contractul JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), a anuntat Pentagonul miercuri, eliminand concurentii Oracle si IBM. Procesul de licitare, care a fost amanat de mai multe ori dupa protestele celor invinsi, se va incheia in iulie, potrivit Bloomberg.

 

 

Doar o singura companie va primi contractul de 10 miliarde de dolari pentru remodelarea infrastructurii tehnologice a Departamentului Apararii, care a stat la baza unor proteste originale impotriva procesului de achizitii publice. Oracle a sustinut, de asemenea, ca un fost si actual angajat al AWS care a lucrat pentru DoD in timpul licitatiei a avut un conflict de interese, insa anuntul de miercuri incheie orice speculatie pentru aceasta linie de argumentare.

 

Asta inseamna ca bake-off-ul poate incepe cu seriozitate si va fi interesant de vazut cat de public sunt companiile dispuse sa fie in cautarea acordului. Dupa ce Google s-a retras din operatiunea de anul trecut, ca urmare a revoltei angajatilor fata de activitatea sa privind tehnologia inteligentei artificiale cu armata, rezultatul cel mai probabil a implicat intotdeauna gigantii din zona Seattle.

 

AWS are probabil un avantaj datorita muncii pe care a facut-o deja cu Agentia Centrala de Informatii, dar Microsoft este un candidat credibil pentru un contract care ar fi o validare uriasa pentru afacerea cloud.

 

AWS si Microsoft au refuzat sa comenteze anuntul de miercuri.