Daca sunteti de parere ca televizoarele de 8K au fost exagerate, Sony a depasit Samsung cu anuntul unui display 16K. Acum, acest lucru nu este ceva pe care l-ati pune in camera dvs. de zi, deoarece este mai lung decat o casa medie, dar tehnologia este incredibila.

De 16 ori mai multi pixeli orizontali ai unui televizor de 4K (care este de 64 de ori mai mare decat un televizor de 1080p), acest display este construit pentru a aduce lumea digitala la viata.

 

Sony a anuntat ca dimensiunea acestui display 16k are o dimensiune de 19 x 5 metri

 

Prezentat la Asociatia Nationala a Radiodifuzorilor (NAB), display-ul 16K de la Sony este intr-adevar revolutionar. Potrivit BBC, care a vazut ecranul in persoana, puteti sta in picioare in fata ecranului, fara ca imaginea sa para incetosata. Ceva de genul asta este perfect pentru corporatii sau companii care au nevoie de imagini asemanatoare vietii, unde oamenii se pot sta in apropierea lor, fara a avea impresia ca stau in fata unui ecran.

 

Acest afisaj va fi instalat in cladirea japoneza a grupului de cosmetice Shiseido din Yokohama, la sud de Tokyo. Ecranul se intinde intre primul si al doilea etaj si are o lungime mai mare decat cele mai multe autobuze metri.

 

“Ne miscam incet spre televizoarele de 8K la sfarsitul deceniului si cine stie cat va dura pentru a depasi acest lucru, astfel incat 16K va fi probabil limitat la lumea corporativa pentru moment”, a comentat David Mercer de la firma de consultanta Strategy Analytics.

 

Sony numeste noua sa tehnologie “Crystal LED”, care nu necesita o lumina de fundal similara cu cea a OLED. Cu toate acestea, acesta devine mult mai stralucitor decat un  OLED, oferind totusi nivelul adanc de negru pentru care tehnologia este cunoscuta.

 

Deoarece nu exista inca o camera 16K disponibila pe piata, nu exista nici un material 16K care sa fie utilizat. Compania a trebuit sa produca propriul film care sa arate animale de dimensiuni reale, desi metoda pe care au produs-o nu este cunoscuta.

 

Acest tip de display 16k nu va fi disponibil in casele noastre prea curand. Alti experti au spus ca probabil va dura decenii pentru tehnologia 16K pentru a se transforma in produse de consum.

Totusi, acest lucru s-ar putea schimba in functie de accelerarea dezvoltarii tehnologice. Pana atunci, va trebui sa ne mulumim cu ecranele  4K sau 8K in casele noastre. Speram ca 16K va deveni mai obisnuit pe masura ce intram in 2020 si mai departe, aducand filmele si mai aproape de viata reala.