Potrivit unui raport din Forbes, primarul din Chicago, Rahm Emmanuel, a declarat ca in viitor criptomonedele ne vor scapa de criza financiara.

 

Trendurile sunt afirmative, pot criptomonedele combate criza financiara?

Emmanuel a vorbit despre potentialul criptomonedelor de a juca un rol serios in pietele de credite, precum si in tarile din lumea a treia. In ciuda faptului ca nu intelege pe deplin piata cripto, Emmanuel este increzator in modul in care aceasta va schimba aspectele financiare ale societatii. Acesta a spus:

“Trendurile sunt afirmative pentru viitor. Nu stiu daca vorbim de zece ani, sau de douazeci, dar sunt afirmative. Nu stiu exact ce este. Stiu ca este o metoda alternativa de tranzactionare, si, in concluzie, trebuie sa o studiem, dar trebuie sa recunosc, ca primar nu se afla in topul listei prioritatilor mele.”

Emmanuel a declarat si ca modurile de organizare pe tari incep sa paleasca, in timp ce acelea pe orase se dezvolta. Pentru primarul unuia dintre cele mai mari orase din SUA, Chicago, faptul ca orasele mari au propriile legi de salarizare vorbeste de la sine. Unele dintre ele au chiar si propriul sistem de taxe pe venit.

Acesta a adaugat:

“Intr-o zi, cineva isi va dea seama cum sa foloseasca criptomonedele pentru a infrunta o criza financiara, poate fi Argentina, poate fi in cinci sau, sau in zece ani de acum. Atunci cand va fi momentul, ne vom da seama.”

Sunt criptomonedele destinate generatiilor viitoare?

Emmanuel recunoaste ca nu detine criptomonede. El a sugerat ca acestea sunt pentru noua generatie, spunand:

“Copiii mei isi vor dea seama cum sa le foloseasca.”

David Carman, organizatorul unui eveniment bazat exclusiv pe invitatii, face eforturi pentru a transforma Chicago intr-un centru tehnologic. Tarile precum Dubai si Estonia au imbratisat deja tehnologiile blockchain. Numeroase companii blockchain, inclusiv Binance, se afla in Malta.

Carman a declarat:

“Vrem ca Chicago sa fie recunoscut drept liderul global al revolutiei FinTech. Vorbim de multa munca, insa avem inteligenta artificiala, analitice de date, blockchain-uri, criptomonede, securitate digitala, plati, realitate virtuala, iar lista continua. Toate acestea sunt piete de minim un miliard de dolari, iar unele dintre ele au potentialul de a ajunge la triliarde de dolari.”

Autoritatile din Ohio le permit cetatenilor sa-si plateasca taxele folosind criptomonedele, iar statul incearca sa creeze un mediu atractiv pentru companiile blockchain. Noua industrie este inca subiectul reglementarilor inconsistente in jurul lumii.

Numeroasele scopuri blockchain

In SUA, spre exemplu, un startup blockchain poate fi subiectul a pana la patru agentii federale. In plus, multe state, precum New York, au reglementari suplimentare, motiv pentru care multe companii cripto le evita.

Liderii precum Emmanuel, desi nu inteleg prea bine tehnologia blockchain, accepta faptul ca nu o sa dispara. Implicatiile puternice ale acesteia au potentialul de a face mai mult decat sa mute activele dintr-un cont in altul, si pot ajuta tarile in lupta contra a ceea ce este o criza financiara.

Incepand cu 24 martie, oamenii pot dona pentru a-l rasturna de la putere pe Kim Jong Un. Exista apoi implicatiile voturilor, proiectelor contabile, si controlului lanturilor de distributie.

Toate acestea au potentialul de a juca un rol vital, mai important decat acela de a stoca valoarea, si pot chiar combate criza financiara.