Microsoft isi construieste propriul browser Chromium pentru a inlocui browserul implicit de Windows 10, Microsoft Edge.

Gigantul a introdus in urma cu trei ani browserul sau, Edge, cu un design nou, pentru a inlocui Internet Explorer si pentru a moderniza experienta implicita de navigare in scopul de a concura cu Chrome si alte produse similare. In timp ce aspectul si simtul modern au avut succes, motorul de baza (EdgeHTML) s-a straduit sa tina pasul cu Chromium. Microsoft renunta in sfarsit la acest browser pentru Windows 10 si urmeaza il inlocuiasca cu Chromium.

 

Microsoft va anunta planurile sale pentru Chromium in cursul acestei saptamani, in efortul de a imbunatati compatibilitatea web pentru Windows. Aceste planuri au fost raportate mai intai de Windows Central si sunt codificate intern drept Anaheim. Se intelege ca a existat o frustrare din ce in ce mai mare in cadrul Microsoft cu privire la problemele legate de compatibilitatea web ale lui Edge, iar companiile si consumatorii au insistat ca Microsoft sa imbunatateasca lucrurile.

 

Doar pana aici a reusit Microsoft sa mearga cu EdgeHTML. Chrome este acum cel mai popular browser de pe toate dispozitivele, datorita popularitatii Android si promovarii pe PC-uri si Mac-uri. Chrome s-a transformat in noul IE6, iar dezvoltatorii web prefera acest motor de randare pentru a-si optimiza site-urile. Google a creat, de asemenea, servicii web numai pentru Chrome, din simplul motive ca adesea acesta este primul care adopta tehnologii web emergente, deoarece inginerii sai contribuie la multe standarde web.

 

Motorul de randare al Microsoft a ramas in urma, iar compania este gata sa recunoasca acest lucru. Au existat semne ca Microsoft era pe cale sa adopte Chromium pe Windows, inginerii companiei colaborand cu Google pentru a sprijini o versiune Chrome pe un sistem de operare Windows cu sistem de operare ARM.

 

Adoptarea Chromium ca motor de randare implicit pentru Windows 10 va pune capat ostilitatii Microsoft fata de Chrome. Microsoft a trimis in mod regulat notificari catre utilizatorii Windows 10 pentru a incerca sa-i convinga sa nu utilizeze Chrome si chiar au scos programul de instalare Chrome de pe magazinul Windows, deoarece a incalcat politicile magazinului. Aceste politici restrictioneaza browserele rivale sa utilizeze browserul Edge de la Microsoft.