Apple a promis sa reinventeze incarcarea fara fir. Se pare ca nu a reusit. Incarcatorul wireless AirPower a fost anulat oficial .

Anularea  AirPower a afectat reputatia Apple pentru introducerea de tehnologie revolutionara, respectarea promisiunilor si ridica intrebari cu privire la capacitatea sa de a introduce noi echipamente hardware.

Confirmarea in miscare a venit de la vicepresedintele Apple de la Hardware Engineering Dan Riccio pentru TechCrunch:

“Dupa mult efort, am ajuns la concluzia ca AirPower nu va atinge standardele noastre inalte si am anulat proiectul. Ne cerem scuze clientilor care au asteptat aceasta lansare. Continuam sa credem ca viitorul este wireless si suntem hotarati sa perfectionam aceasta experienta “, a declarat Dan Riccio, vicepresedinte senior al Apple pentru Hardware Engineering, intr-o declaratie prin e-mail astazi.

 

AirPower a fost anuntat de Tim Cook la evenimentul Apple iPhone X din 2017. A promis un incarcator wireless care ar putea incarca mai multe dispozitive simultan, va oferi feedback si starea dispozitivului si va avea timpi de incarcare mai buni decat incarcatoarele Qi disponibile la momentul respectiv.

 

De atunci, Apple nu a promovat tehnologia in nici un fel semnificativ, chiar daca a introdus un numar de dispozitive activate Qi care se incarca wireless – incluzand castile wireless AirPods 2 – iar incarcatorul AirPower a fost mentionat in diverse documentatii si ambalaje.

In timp ce Apple nu a comentat in detaliu problemele, au existat rapoarte despre problemele legate de software, capacitatea de a incarca mai mult dispozitive si problemele de supraincalzire.