Microsoft se va indrepta catre inteligenta artificiala pentru optimizarea stirilor pe MSN News, inlocuind zeci de lucratori umani.

 

Microsoft nu va reinnoi contractele pentru aproximativ 50 de contractori de productie de stiri, carora li s-a spus ca nu vor mai fi necesari dupa 30 iunie, au declarat pentru Seattle Times mai multe surse. Muncitorii au sarcina de a identifica stiri de la partenerii publicatori si de a optimiza continutul prin rescrierea titlurilor sau imbunatatirea imaginilor insotitoare. Curarea manuala a articolelor a permis titluri clare si adecvate, evitand in acelasi timp surse nesigure si evidentierea continutului din magazinele mai mici.

 

Producatorii de stiri cu norma intreaga care indeplinesc aceleasi functii vor fi pastrati, dar toate posturile contractate de producatori de stiri au fost eliminate. Unii dintre contractanti, care doresc sa ramana anonimi, au declarat pentru Seattle Times ca A.I. va prelua responsabilitatile la MSN News.

 

Cu toate acestea, cativa dintre angajatii concediati si-au exprimat scepticismul spunand ca modelul MSN News de curare a stirilor de pe site-urile web partenere si redistribuirea acestora nu va functiona la fel de bine.

 

„A fost semi-automatizare de cateva luni, dar acum este la viteza maxima”, a spus unul dintre contractanti. “Este demoralizant sa credem ca masinile ne pot inlocui, dar acolo se indreapta viitorul.”

 

„Imi petrec tot timpul citind despre automatizare si despre cum A.I. urmeaza sa ne ia toate slujbele, si se pare ca a venit momentul – A.I. mi-a luat slujba ”, a spus un alt contractant pentru The Guardian. El a adaugat ca inlocuirea oamenilor cu A.I. poate fi o miscare „riscanta”, deoarece muncitorii au trebuit sa urmeze „orientari editoriale foarte stricte”, care au facut ca cititorii, in special cei mai tineri, sa nu fie expusi la continut violent sau inadecvat.

 

Revolutia inteligentei artificiale a ridicat ingrijorarea ca masinile vor alunga oamenii de la locul de munca. Pe langa jurnalisti, alte locuri de munca care risca sa piarda in fata lui A.I. include avocati, soferi, asistenti pentru clienti si muzicieni. Cu toate acestea, exista modalitati prin care oamenii din aceste profesii sa profite de A.I. in loc sa se teama de acesta, inclusiv jurnalistii care folosesc A.I. in calitate de cercetatori, avocatii care investesc timp pentru a studia informatica si muzicieni care folosesc instrumente A.I.

 

Intre timp, dezvoltarea A.I. a contribuit, de asemenea, la usurarea vietii oamenilor, cu functii de la gasirea tumorilor cerebrale pana la depunerea prestatiilor pentru somaj si chiar generarea de memorii.