In timp ce Ubisoft a creat numeroase jocuri solide in aceasta generatie pe PS4, Xbox One, PC si Nintendo Switch, jocurile sale au devenit, de asemenea, plictisitoare si lipsite de varietate. Acestea fiind spuse, compania franceza a realizat acest lucru si este, de asemenea, constienta ca este o problema. 

 

Abordand aceasta problema, Ubisoft a dezvaluit ca intentioneaza sa faca modificari in structura editoriala actuala. Cu alte cuvinte, face schimbari in grupul mic de indivizi care sunt responsabili de proiectarea si directia creativa a fiecarui joc pe care il publica. Potrivit Ubisoft, speranta este ca, daca vor aduce modificari acestui element al modului in care compania face jocuri, rezultatul va fi produse mai unice.

 

“Ne consolidam echipa editoriala pentru a fi mai agili si a insoti mai bine echipele noastre de dezvoltare din intreaga lume, deoarece creeaza cele mai bune experiente pentru jucatori”, a spus Ubisoft in timp ce vorbea cu VGC.

 

Potrivit VGC, echipa editoriala a lui Ubisoft era formata din aproximativ 100 de dezvoltatori care erau responsabili de influentarea jocurilor provenite din toate studiourile Ubisoft. Desigur, acest lucru a dus la o omogenizare a designului, motiv pentru care atat de multe jocuri Ubisoft sunt open-world, pline de continut superficial si au elemente multiplayer pay-to-win. O vreme, acest lucru a functionat pentru Ubisoft, dar acest lucru s-a schimbat incet, dar sigur.

 

“In sistemul anterior pe care l-a avut editorialul, au existat deseori ideile a doar una sau doua persoane care au fost introduse in fiecare joc”, a spus o sursa anonima pentru VGC. “De aceea, ai avut tendinta sa vezi o asemenea, pentru ca este replicat acelasi gust si aceeasi parere.”

 

Acum, in timp ce Ubisoft a avut o cantitate decenta de succes financiar in ultima perioada, s-a inregistrat un succes mai putin bun din punct de vedere critic. Nu cu mult timp in urma, Ubisoft ne-a oferit cateva jocuri incredibile, precum Far Cry 3 si primele jocuri din seria Assassin’s Creed. Este posibil ca unii sa nu-si aminteasca de ele, dar nu fiecare joc Ubisoft se simte similar cu celelalte jocuri Ubisoft. Din fericire, se pare ca cei care conduc compania vor sa revina la acest lucru.