Ubisoft a anuntat astazi ca va oferi gratuit Assassin’s Creed Unity, ca un tribut adus Notre-Dame-ului si sa ofere jucatorilor “sansa de a experimenta maretia si frumusetea catedralei” in urma incendiului.

 

Assassin’s Creed Unity, al carei actiune ia loc in timpul Revolutiei franceze si in care joci rolul unui aristocrat rebel-asasin numit Arno, prezinta o replica fidela a Notre-Dame – o recreare atat de amanuntita incat ar putea constitui o resursa valoroasa guvernului francez atunci cand reconstructia incepe.

 

Artistul insarcinat cu proiectarea a petrecut doi ani lucrand doar pe catedrala, pentru a se asigura ca se simtea ca si catedrala adevarata. Un purtator de cuvant a declarat pentru Kotaku ca nu este un duplicat precis al catedralei: “In timp ce vrem sa fim foarte precisi cu detaliile, exista unele diferente in ceea ce priveste scara si unele elemente”. Dar este destul de aproape de adevar.

Compania a declarat ca a petrecut o perioada foarte mare de timp in Paris in timpul desfasurarii jocului, in special in Notre-Dame, care este recreat in mod minutios in cadrul jocului. “Speram, cu acest mic gest, sa putem oferi tuturor posibilitatea de a aprecia omagiul nostru virtual fata de aceasta piesa monumentala de arhitectura”.

 

Este pacat ca jocul nu are modul de explorare Discovery Tour disponibil in jocurile Assassin’s Creed ulterioare, dar jucatorii inca mai pot urca in jurul fiecarui centimetru de interior si exterior cu Arno.

 

La fel de tragic ca si imprejurarile, este placut sa vedem ca aceasta intrare in seria Assassin’s Creed , altfel exceptionala, ar putea oferi experienta de a vizita Notre-Dame, care, din pacate, majoritatea oamenilor nu o vor mai putea avea.

 

Chiar si cu un efort dedicat reconstruirii, vor mai fi multi ani de acum inainte ca oricine sa poata patrunde din nou in interiorul catedralei. A fi capabil sa oexploreze in cadrul jocului – si gratuit, totodata – este cea mai apropiata experienta pe care cineva o va mai putea avea pentru ceva timp de acum incolo.

 

Ubisoft va dona, de asemenea, 500.000 de euro la fondul de reconstructie si ii incurajeaza pe cei care descarca jocul sa faca acelasi lucru.

 

Puteti descarca Unity din Uplay aici. Oferta se incheie la 25 aprilie.