Producatorul de crypto-wallet-uri hardware Ledger a obtinut 2,6 milioane de euro (2,9 milioane de dolari) de la compania Samsung, a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru Cointelegraph.

 

In timp ce purtatorul de cuvant Ledger a confirmat investitia, nu au fost furnizate alte detalii dincolo de suma initiala a investitiei.

 

Vestea vine dupa numirea lui Pascal Gauthier, fostul presedinte al firmei, ca noul sau CEO. Fostul CEO Eric Larchevêque va avea acum functia de presedinte executiv al consiliului de administratie. El a spus intr-o scrisoare ca “in acest rol, voi fi capabil sa ma concentrez in mod corespunzator asupra strategiei si viziunii, supravegherea autoritatilor si a guvernelor, a parteneriatelor, a clientilor, a relatiilor de afaceri mai largi si a gandirii tehnologice”.

 

Astazi, o sursa anonima a anuntat coinDesk Coreea ca Samsung ar putea dezvolta un blockchain public-privat complet, cu propriul token. Proiectul, care face parte dintr-o intreprindere a diviziei de blockchain a companiei, ar vedea o retea de blockuri de tip blockchain pe baza retelei Ethereum, impreuna cu o noua moneda numita Samsung Coin.

 

Sursa, care se presupune ca este in legatura cu planurile, a declarat ca “ne asteptam ca Samsung Coin sa iasa pe piata, dar directia nu a fost inca decisa”.

 

Dupa cum a raportat Ledger pe 22 aprilie, Samsung a intarziat lansarea telefonului sau pliabil de 2.000 de dolari numit Galaxy Fold dupa o serie de probleme . Mai multi examinatori de dispozitive au raportat ca ecranele interioare tremurau, inghetau si, in final, au murit pe telefoanele testate in primele zile. De asemenea, in raport se mentioneaza ca “substantele gasite in interiorul dispozitivului au afectat performanta afisajului”.

 

In cursul lunii decembrie, cercetatorii au sustinut ca au reusit sa penetreze portofelele Trezor One, Ledger Nano S si Ledger Blue, insa Ledger a sustinut ca vulnerabilitatile descoperite in portofelele hardware nu erau critice.