Politia braziliana a arestat un om pentru operarea unui laborator clandestin de droguri si folosirea Bitcoin (BTC) pentru spalarea veniturilor, a raportat Cointelegraph Brasil .

 

Departamentul de Stat pentru traficul de droguri (Denarc) din Porto Alegre, Rio Grande do Sul, a gasit un laborator clandestin de exploatare miniera intr-o casa mica, urmarind in acelasi timp un presupus traficant de droguri pe 23 aprilie. Raportul declara ca descoperirea este “ceva considerat neobisnuit in Rio Grande do Sul. ”

 

La acest site, politia braziliana a descoperit 25 de rig-uri pentru minat bitcoin, care ruleaza non stop, precum si software si hardware “sofisticate”, cu o valoare estimata la 63.000 dolari.

 

Potrivit politiei, persoana care a sustinut ca este responsabila pentru echipament a sustinut ca “a inchiriat spatiul si a fost minat bitcoin ca o investitie – ceea ce nu este anormal”. Suspectul a fost amendat pentru utilizarea ilegala a energiei electrice in casa .

 

La inceputul lunii aprilie, avocatul din districtul Manhattan a acuzat un grup de persoane ca vindeau droguri si ca spalau milioane de dolari cu ajutorul bitcoin. Inculpatii au operat magazine pe Dark Web care vand si au expediat “sute de mii” de tablete de droguri .

 

Recent, un juriu federal al Statelor Unite a condamnat doi presupusi infractori cibernetici de raspandire a malware-ului pentru a fura acreditarile cartilor de credit si criptocurrency in mod ilicit.

 

De asemenea, computerele infectate au inregistrat peste 100.000 de conturi de e-mail AOL care au fost utilizate pentru a raspandi in continuare malware-ul cu milioane de e-mailuri trimise la adresele furate.