Una dintre cele mai mari probleme pentru masinile autonome ( masinile fara sofer ) este lipsa abilitatii de a intui intentiile pietonilor. De exemplu, daca un pieton se traverseaza strada si se razgandeste dupa doi pasi, intorcandu-se pe trotuar, masina nu sesizeaza acest lucru, asteptand pana nu mai sunt obstacole. Aceste intreruperi, lipsa fluiditatii in condus rezulta intr-o experienta neplacuta pentru pasager.

Asta incearca sa schimbe inginerii de la Perceptive Automata, care au dezvoltat un software bazat pe inteligenta artificala , software care odata instalat pe o masina autonoma o va ajuta sa citeasca intentiile pietonilor , biciclistilor si altor participanti la trafic.

Tehnologia predictiva va permite masinilor sa ia decizii rapide in ceea ce priveste intentiile pietonilor, oferindu-le o intuitie revolutionara , aproape umana.
Sa vedem dar cum functioneaza aceasta tehnologie:
Sa spunem ca un pieton se pregateste sa traverseze strada, calcand trecerea de pietoni, dar vede masina care se apropie. Pietonul se opreste si ii face semn masinii sa treaca. O masina care nu are implementat software-ul celor de la Perceptive Automata s-ar opri pur si simplu si ar astepta. Cu software-ul instalat insa, aceasta ar citi intentiile pietonului si ar trimite informatia modului de luat decizii din sistemul masinii, astfel incat masina sa isi continue drumul in siguranta.

Hyundai a realizat importanta si inovatia acestui software, fapt care i-a determinat sa faca un parteneriat cu compania Perceptive Automata, companie care isi are sediul in Statele Unite ale Americii in orasul Boston.
Vicepresedintele Hyundai CRADLE, John Suh a declarat:

„ Una dintre cele mai mari probleme pe care le au masinile autonome este inabilitatea de a interpreta indicatiile vizuale din trafic , pe care oamenii le proceseaza intuitiv.”
„ Perceptive Automata ofera industriei VA (vehicule autonome) mijloacele necesare pentru a oferi pietei vehicule care gandesc la fel ca si oamenii , creand astfel o experienta de condus mult mai sigura si lina”