Hertz impreuna cu Clear a lansat scanarea biometrica saptamana aceasta la Aeroportul International Hartsfield-Jackson Atlanta.
Verificarea biometrica se extinde in industria pentru inchirieri auto.

Hertz a facut public marti partneriatul incheiat cu Clear, producatorul de chioscuri biometrice de screening gasite pe mai multe aeroporturi, intr-un efort de a reduce timpul necesar pentru a ridica o masina de la un centru de inchiriat. Clear spera, prin aceasta actiune, ca va atrage mai multi calatori catre platforma sa, care are deja 3 milioane de membri in S.U.A.

 

Este cel mai nou domeniu in care consumatorii vor gasi tehnologie biometrica, care a migrat in ultimii 50 de ani de la institutii guvernamentale si banci la aeroporturi, stadioane si chiar smartphone-uri care sunt deblocate prin amprenta . Hertz este prima companie de masini de inchiriat care utilizeaza aceasta tehnologie.

Imbunatatirile in ceea ce priveste camerele de supraveghere si alte tehnologii au facut posibila instalarea, cu costuri mult mai mici, de scanere care pot citi amprente, fete si irisuri. Mai mult de 100 de aeroporturi din intreaga lume utilizeaza cititoare biometrice de la Clear, Vision-Box si alte companii pentru scanarea pasagerilor. Walt Disney World verifica identitatea vizitatorilor prin scanarea amprentelor.

Progresele vor continua, probabil, sa vina. Microsoft lucreaza cu banca nationala a Australiei la implementarea unor bancomate la care nu mai necesita folosirea de carduri bancare si care ar permite oamenilor sa retraga numerar utilizand doar o scanare faciala si un numar de identificare personala. Universitatile din Londra si Copenhaga au magazine in interiorul campusului care le permit studentilor sa plateasca cu amprenta. Unele laptopuri pot fi acum deblocate cu o scanare a amprentei

Hertz ,in parteneriat cu Clear, a lansat scanarea biometria saptamana aceasta, la Aeroportul International Hartsfield-Jackson Atlanta. Sistemul de scanare biometrica va fi lansat in alte 40 de locatii Hertz din SUA anul viitor, inclusiv Aeroportul John F. Kennedy din New York, Aeroportul International San Francisco si Aeroportul International Los Angeles.

Pachetul Hertz Gold Plus recompenseaza membrii programului de loialitate cu acces la Clear; prin aceasta,clientii vor putea ocoli ghiseul, ridica masina si se vor indreapta spre poarta de iesire. Acolo, modulele Clear echipate cu camere de supraveghere si touchscreenuri vor scana fata utilizatorului sau amprentele,pentru validare. Daca se potrivesc cu datele de rezervare din sistemul Hertz, poarta se va deschide. Hertz va avea cel putin o banda de circulatie dedicata membrilor Clear in fiecare locatie.

Presedintele si CEO-ul Hertz, Kathy Marinello, se asteapta ca aceasta colaborare cu Clear sa scada procesul de check-out cu 1.5 minute, de la 2 minute, cat dureaza in prezent. “In lumea calatoriei, cred ca timpul este esential”, a spus ea.

Serviciul este gratuit pentru membrii programului Gold Plus Rewards, care, de asemenea, nu are nici o taxa. Calatorii se pot inscrie la programul Clear in locatiile Hertz. Pentru a face upgrade la serviciul dedicat pentru aeroporturi, care promite sa transfere membrii Clear prin liniile de securitate mai rapid, calatorii trebuie sa plateasca o taxa lunara de 15 dolari.

Clear spune ca este prima data cand membrii sai vor fi identificati pe baza fetei lor in loc de scanarea irisulului sau a amprentelor. CEO-ul Clear, Caryn Seidman-Becker, spune ca aceste camere de supraveghere pot efectua masuratori si pot identifica diferentele minime ale caracteristicilor faciale.

Amil Jain, profesor la Universitatea de Stat din Michigan, care studiaza biometria, spune ca proiectiile faciale functioneaza prin compararea unei fotografii originale cu una noua. Acest lucru ar putea fi dificil pe banda de circulatie a masinilor de inchiriat, unde iluminarea poate diferi substantial, iar soferii ar putea purta machiaj sau esarfe de iarna care le pot schimba fizionomia

“Daca procesati correct datele biometrice, veti retine clientul mai mult”, a spus el. Dar scanarea biometrica efectuata bine ar putea fi mai robusta si mai sigura decat a avea un angajat care sa vada daca chipul soferului se potriveste poza din permisul de conducere, a mai spus el.

Jain nu considera ca utilizatorii trebuie sa fie ingrijorati in mod special de scanarile faciale. El subliniaza ca milioane de oameni au impartasit deja fotografii cu fetelor lor pe Facebook si alte platforme.

Dar Justin Brookman, directorul la departamentul pentru intimitate si tehnologie a consumatorilor din cadrul Consumer Reports, a declarat ca publicul ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si impartasi datele personale.

“Odata ce datele dvs. biometrice sunt furate sau compromise, nu puteti face nimic cu adevarat in aceasta privinta”, a spus el. “Cu cat mai multi oameni detin aceste date, cu atat este mai mare potentialul ca lucrurile sa mearga rau.”

CEO-ul Clear, Seidman-Becker a spus ca societatea sa nu va vinde sau impartasi datele colectate. Ea a mentionat ca societatea a primit certificarea de la Departamentul pentru Securitate Nationala din S.U.A.

Dar Jeramie Scott, consilierul pentru securitatea nationala a Centrului de Informare Electronica privind Confidentialitatea, a declarat ca schimbul de date biometrice este inca riscant, deoarece nu exista legi federale care sa reglementeze colectarea, utilizarea si pastrarea datelor biometrice.

“O persoana ar putea sa se inscrie pentru o singura utilizare doar pentru a afla ulterior ca datele sale sunt folosite intr-un alt mod”, a spus el.

Marinello a declarat ca Clear a apelat la Hertz in legatura cu parteneriatul, iar Hertz a fost de acord sa plateasca pentru instalarea modulelor Clear. Marinello nu ar spune cat de mult investeste Hertz, dar a declarat ca compania se asteapta sa recupereze aceasta suma prin cresterea numarului de clienti si prin revenirea acestora.

Cei de la Hertz s-au aratat dornici sa implementeze noi tehnologii si sa colaboreze cu alte companii pentru a dovedi ca exista inca viitor in domeniul masinilor de inchiriat, in ciuda presiunilor din partea companiilor de transport contra-cost si a autoturismelor care se conduc singure.

De asemenea, Clear a incercat sa-si sporeasca numarul membrilor sai prin parteneriate, dupa ce Seidman-Becker a cumparat-o atunci cand se afla in faliment in 2010. Delta Air Lines a cumparat un pachet de 5% din actiunile companii in 2016, si ofera reduceri membrilor Clear care zboara frecvent cu aceasta companie de zbor.