Astazi, divizia orasului New York privind agresiunea sexuala cibernetica a dezvaluit ca a descoperit peste 70.000 de fotografii ale utilizatorilor Tinder de pe un forum popular de infractiuni informatice. Toate fotografiile par a fi ale utilizatorilor care se identifica drept femei.

 

Este groaznic ca aceste fotografii au fost furate – dar este foarte bine ca oficialii guvernamentali, chiar si la nivel local, iau acest lucru in serios.

 

„Acest tip de tehnologie invaziva reprezinta o amenintare profunda pentru libertatile noastre de baza, drepturile civile si libertatea academica”, a declarat pentru Gizmodo Aaron DeVera, membru al grupului de lucru.

 

In cazul in care ceva bun poate proveni din situatii de genul acesta, este potentialul unor schimbari atat de necesare legii vietii private. Sistemul juridic nu a reusit sa ajute la cresterea masiva, exponentiala a internetului.

 

Din pacate, acest tip de date de utilizator compromise se inmultesc cu o frecventa din ce in ce mai mare. Si, de obicei, cele mai personale date sfarsesc prin a fi scurse pe internet. Chiar ieri, informatiile personale de la cel putin 4.000 de modele de videochat au fost gasite a fi scurse pe un server necunoscut.

 

Un raport recent a aratat ca aplicatiile de intalnire populare Grindr, OkCupid si Tinder au impartasit date sensibile ale utilizatorilor cu agentii de publicitate terti. La inceputul acestei luni, un site web popular al unui love hotel a fost piratat, permitand hackerilor accesul la o multime de informatii personale.

 

Aceasta este intotdeauna partea cea mai tensionanta, mai ales ca datele despre aplicatiile de dating sunt atat de personale. Nimeni nu stie de ce au fost furate fotografiile. Niciuna dintre fotografii sau date nu a fost raportata ca fiind scursa, dar asta nu inseamna ca nu vor fi in viitor. Acest lucru lasa deschis un numar inspaimantator de utilizari potentiale neplacute pentru fotografii, si nu in ultim rand este frauda in masa.