Cei 50 milioane de dolari in ETH  furati de la schimbul de criptomonede Upbit sunt acum in miscare.

Hackerul Upbit a inceput sa transfere fondurile din portofel in urma cu aproximativ patru ore.

 

Cei 342.000 ETH furati de la Upbit sunt acum in miscare

 

Tranzactiile au fost impartite in general in loturi cuprinse intre 10 ETH si 100.000 ETH.

 

Primul portofel Ethereum al hackerului este complet gol, iar 342.000 ETH sunt acum impartiti intre patru adrese diferite.

 

upbit

 

Un analist care urmareste hackerul considera ca au inceput sa caute o platforma pentru a spala fondurile, trimitand mici sume de „testare” la schimbul de criptomonede Huobi.

 

De asemenea, hackerul pare sa batjocoreasca orice spectator. Adresa lor originala include un set de tranzactii pending care nu au fost confirmate aproape o zi intreaga.

 

Fiecare este pentru o cantitate foarte mica de ETH, 0,00001337. „1337” este „leetspeek” pentru „elite”, care este adesea folosit in referire la „hackerii de elita”. 

 

 

Este probabil ca tranzactiile vor continua sa nu fie confirmate, deoarece se pare ca hackerul isi stabileste intentionat taxele de tranzactie Ethereum prea mici pentru a fi acceptate de retea.

 

Ieri, Upbit a confirmat ca i-au fost furati 342.000 de ETH din „hot wallet”, dar ca utilizatorii nu trebuie sa-si faca griji, intrucat firma sud-coreeana va inlocui fondurile in intregime.

 

La acea vreme, pachetul hackerului valora doar sub 49 de milioane de dolari. Datorita miscarilor recente de pret, acea suma de Ethereum valoreaza acum aproape 52 de milioane de dolari.

 

Depozitele si retragerile catre Upbit au fost de atunci suspendate si vor ramane astfel timp de aproximativ doua saptamani, a declarat schimbul.