Compania miniera Bitmain Technology si platforma de tranzactionare Huobi Group si-au anuntat planurile de a disponibiliza o parte dintre angajati, insa motivele lor sunt diferite, raporteaza South China Morning Post. Bitmain a facut publica vestea printr-o declaratie pentru SCMP, si considera ca disponibilizarile sunt o “restructurare minora pentru a compensa recesiunea pietei crypto”.

 

“Ne dorim sa ne concentram pe lucrurile de baza, si sa eliminam operatiunile auxiliare. Vom continua si in anul urmator sa angajam talente din diverse domenii conexe.”, au declarat reprezentantii companiei.

 

Se zvoneste ca Bitmain are in intentie sa disponibilizeze jumatate din angajati, insa un reprezentant al companiei a negat aceste stiri. Cu toate acestea, compania a refuzat sa impartaseasca numarul exact de angajati care vor fi disponibilizati. Un angajat anonim al companiei a declarat pentru SCMP ca reducerile de personal vor afecta toate departamentele, insa nu stie exact in ce masura.

 

Si Huobi Group, despre care SCMP spune ca ar avea peste 1000 de angajati, va trece printr-un proces de restructurare, urmarind sa disponibilizeze angajatii ale caror sarcini au devenit redundante. Spre deosebire de Bitmain, Huobi Group a subliniat ca angajarile vor continua pe segmentele de baza ale companiei, dar si pe departamentele care se ocupa de pietele aflate in dezvoltare.

 

Industria blockchain – Disponibilizari masive

 

Prabusirea neasteptata a pietei a ridicat dificultati pentru multe companii din domeniu, generand reduceri de personal masive.

 

La inceputul acestei luni studioul de productie Ethereum, ConsenSys, a trecut printr-o restructurare cu scopul de a mentine compania pe linia de plutire, disponibilizand aproximativ 60% dintre angajati, a raportat CCN.

 

“In acest moment trebuie sa incercam sa ne mentinem pe linis de plutire, si abea apoi sa incercam sa recastigam. Activam intr-un domeniu foarte competitiv, insa ne dorim sa nu uitam modul de gandire cu care am construit compania. Trebuie sa recunoastem ca lucrurile care ne-au adus aici nu ne vor ajuta sa trecem de aceasta perioada dificila.”, a scris CEO-ul ConsenSys, Joseph Lubin, intr-o scrisoare adresata angajatilor sai.

 

Platforma sociala blockchain Steemit nu a fost nici ea crutata. In urma prabusirii pietei, CEO-ul companiei, Ned Scott, a anuntat disponibilizari de 70%, explicand ca va fi dificil sa aduca imbunatatiri date fiind costurile in crestere, si profitul in scadere.