Apple si-a consolidat angajamentul de confidentialitate cu iOS 14, care include functii noi pentru a oferi utilizatorilor un control mai mare asupra datelor la care are acces fiecare aplicatie. Una dintre aceste caracteristici este o noua alerta tip banner care permite utilizatorilor sa stie daca o aplicatie citeste informatiile din clipboard, ceea ce expune deja comportamentul unor aplicatii populare.

 

Conform mai multor rapoarte partajate pe web dupa lansarea iOS 14 beta, TikTok este una dintre aplicatiile care citeste in mod constant clipboard-urile utilizatorilor. Noul banner de confidentialitate se afiseaza pe ecran tot timpul in care aplicatia ruleaza si acest lucru nu numai ca i-a enervat pe utilizatori, ci i-a facut sa fie ingrijorati de faptul ca TikTok copiaza datele personale fara permisiune.

 

TikTok a declarat pentru Telegraph ca aplicatia nu colecteaza date din clipboard. In schimb, aplicatia are un sistem personalizat pentru a identifica comportamentul spam repetitiv. Compania sustine ca aceasta caracteristica declanseaza noul banner de confidentialitate iOS 14 si din acest motiv, TikTok nu va mai accesa automat clipboard-urile utilizatorului cu o actualizare viitoare a aplicatiei.

 

Pentru TikTok, acest lucru a fost declansat de o caracteristica conceputa pentru a identifica comportamentul repetitiv asociat cu spamul. Acestia au trimis deja o versiune actualizata a aplicatiei in App Store, eliminand functia anti-spam pentru a elimina orice potentiala confuzie. TikTok se angajeaza sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor si sa fie transparent cu privire la modul in care functioneaza aplicatia.

 

Conform raportului Telegraph, exista alte aplicatii care verifica in mod constant clipboard-ul din iOS, inclusiv AccuWeather, Overstock, AliExpress, Call of Duty Mobile, Patreon si Google News. Nu stim motivul exact pentru care fiecare aplicatie a citit ce au copiat utilizatorii din alte aplicatii, dar decizia lui TikTok demonstreaza ca Apple are dreptate sa implementeze mai multe instrumente de confidentialitate.

 

Ati observat vreo alta aplicatie care incearca sa acceseze clipboardul in iOS 14? Spuneti-ne in comentarii.