Noul tau MacBook Pro se incalzeste atunci cand este conectat la incarcator? Ventilatorele se transforma intr-o explozie de zgomot, in ​​timp ce caldura face ca mainile sa va transpire excesiv in timp ce tastati? kernel_task-ul foloseste 100% din procesor cand verificati in aplicatia Activity Monitor?

 

Daca da, nu va faceti griji – nu este vina Mac-ului dvs. Esti tu. Il incarci gresit.

 

Da, daca folositi cablul de alimentare USB-C in partea stanga a MacBook Pro, s-ar putea sa il supraincalziti.

 

Se pare ca unele modele MacBook Pro sunt mai sensibile la caldura in partea stanga decat in dreapta. Daca conectati cablul de alimentare in partea „gresita”, caldura crescuta cauzata de incarcare poate declansa senzorii de temperatura si poate tura ventilatoarele la viteza maxima. Acest thread Stack Exchange discuta situatia ciudata, cu acest post de la utilizatorul Bmike care detaliaza pasii care pot fi facuti pentru inducerea si atenuarea problemei.

 

Panica termica pare a fi declansata de prea multe porturi pe partea stanga a MacBook Pro. Daca il conectati la priza, si conectati si alte periferice Thunderbolt sau USB-C, lucrurile se incalzesc. Apoi, Mac-ul ia masuri pentru racire.

 

Dar de ce in partea stanga? Se pare ca senzorii din stanga sunt mai sensibili sau cel putin sunt mai susceptibili sa declanseze masuri de reducere a caldurii.

 

Dar ce se intampla cu procesul de kernel _task care apare in aplicatia Activity Monitor, conectand un nucleu al procesorului la 100%? Nu este acest proces responsabil pentru caldura crescuta? Cum poti ucide kernel _task?

 

Raspunsul este ca nu poti si nici nu trebuie sa faci acest lucru. Puteti forta inchiderea kernel _task si va reveni. Nici o repornire nu il va face sa dispara. Acest lucru se datoreaza faptului ca kernel _task este un raspuns la caldura suplimentara, nu cauza acesteia.

 

Howard Oakley, scriind pentru blogul Eclectic Light Company, detaliaza procesul din articolul sau „De ce kernel_task imi mananca procesorul?” Pe scurt, daca kernel_task incepe sa foloseasca tot procesorul si ventilatoarele pornesc, trebuie sa luati masuri pentru a raci macbook-ul. Opriti orice sarcina intensiva, asigurati-va ca fluxul de aer din jurul laptopului este bun (si lasati-l sa se raceasca.

 

Cum sa opriti supraincalzirea Macbook Pro

 

Acest lucru este in mod clar ridicol – o masina pro ar trebui sa fie capabila sa execute sarcini pro pentru perioade prelungite. Si este deosebit de absurd, deoarece „incarcarea Mac-ului” nu este considerata cu adevarat o sarcina profesionala, asa ca nici nu ar trebui sa fie in atentia unui utilizator. Dar iata, cipurile puternice Intel, incorporate in computerele subracite si prea subtiri Apple, devin o problema.

 

Pentru a evita incalzirea, incarcati Mac-ul dvs. din partea dreapta, mai ales daca aveti alte dispozitive conectate la celelalte porturi ale acestuia. Si daca lucrurile se incalzesc prea tare, faceti o pauza si lasati-va calculatorul profesionist de mai multe mii de dolari sa faca o pauza.