Amazon Web Services a declarat luni ca o sa creeze 500 de locuri de munca in Germania si deschide un nou birou la München, care va arata ce poate face cloud computing pentru potentiali clienti din cea mai mare economie din Europa.

 

AWS, care a crescut din tehnologia care opereaza platforma de e-commerce Amazon, castiga amploare in Germania, dupa ce a adresat ingrijorari cu privire la confidentialitatea care a determinat multe firme producatoare sa isi pastreze serverele pe site.

 

“Acesti clienti au depasit aceste constrangeri de conformitate si securitate si sunt acum in modul de captura”, a declarat Klaus Buerg, directorul general al AWS din Germania, Austria si Elvetia.

 

“Din cauza acestui tip de constrangere, obisnuinta si comportament in trecut, acum lucreaza mai mult ca un adept rapid decat ca un alergator”, a spus el pentru Reuters intr-un interviu.

 

AWS a primit o certificare de securitate informatica in cloud din partea autoritatii germane de securitate cibernetica, asigurand ca datele sunt sigure, chiar daca sunt gazduite pe serverele la distanta din afara tarii.

 

Amazon Web Services creeaza un showroom digital Builders la biroul sau din Munchen, in parteneriat cu Boston Consulting Group, care va oferi oportunitati practice de a demonstra aplicatii potentialilor clienti.

 

Si, impreuna cu Siemens, creeaza o vitrina de software industrial pentru a ilustra modul in care cloud computing poate sprijini automatizarea productiei.

 

Noile locuri de munca de la Amazon Web Services fac parte din 2.800 anuntate deja in Germania de Amazon si vor fi dispersate in cadrul operatiunilor si unitatilor sale de cercetare din Germania, a spus Buerg.