Coinbase UK pare sa renunte la criptomoneda Zcash.

 

Potrivit clientilor, Coinbase UK trimite e-mailuri prin care ii avertizeaza pe acestia ca vor trebui sa-si converteasca actiunile ZCash (ZEC) sau sa le scoata intr-un portofel extern, pana pe 26 august.

 

Schimbul de criptocurrency nu a oferit niciun motiv specific pentru eliminarea criptomonedei, dar a spus ca toate soldurile ZEC ramase la 26 august vor fi convertite automat in lire britanice in conturile utilizatorilor.

 

Compania Electric Coin, dezvoltatorul zcash, a parut sa confirme vestea, spunand vineri intr-un tweet:

„Cei afectati de @coinbase Marea Britanie: acest lucru este limitat doar la Coinbase UK. Locuitorii din Marea Britanie pot inca cumpara / vinde Zcash prin intermediul @cex_io. Nu au fost afectate alte schimburi in Regatul Unit. ”

 

In plus, a spus „Pentru a evita speculatiile, confirmam ca Zcash este 100% compatibil cu reglementarile din Marea Britanie si cerintele KYC / AML.”

 

In ghidul sau publicat la sfarsitul lunii iulie, agentul de supraveghere financiara al U.K., Financial Conduct Authority, a declarat ca, in timp ce unele forme de active criptografice ar putea intra in sfera sa de reglementare, „jetoane de schimb” precum bitcoin si ethereum nu. Acea categorie pare sa includa zcash.

 

Agentia fiscala britanica, HM Revenue & Customs, a trimis recent e-mailuri prin care se solicita ca schimburile de criptomonede – inclusiv Coinbase, eToro si CEX.IO – sa dezvaluie numele clientilor si istoricul tranzactiilor, in incercarea de a retrage impozitele neplatite, au declarat surse din industrie CoinDesk .

 

Zcash permite utilizatorilor optiunea de a ascunde (sau de a proteja) detaliile tranzactiilor lor folosind un tip de dovada de cunoastere zero numit zk-SNARK.

 

Cand Coinbase Pro a anuntat supportul pentru zcash in noiembrie 2018, a spus ca va „suporta depozitele atat de pe adresele transparente cat si de cele protejate, dar va sprijini doar retragerile catre adrese transparente. In viitor, vom explora asistenta pentru retrageri catre adrese protejate in locatii in care respecta legile locale. ”