Trei barbati din Marea Britanie au fost condamnati la inchisoare pentru operarea „Project4”, o afacere „sofisticata” de droguri, alimentata de Bitcoin.

 

Colin McCabe, in varsta de 39 de ani, Toby Woods si Robert Price, amandoi 36 de ani, au facut peste 1 milion de lire sterline cu  vanzarea drogurilor de clasa A pe dark web, a spus politia Thames Valley.

 

Potrivit BBC, reteaua de trafic de droguri a fost descoperita de FBI, care a luat apoi legatura cu politia din Marea Britanie.

 

Barbatii au fost prinsi dupa ce detectivii au potrivit ADN-ul unuia dintre indivizi cu ambalajele care contineau droguri.

 

Dupa arestarea lui McCabe, detectivii au gasit dovezi privind consumul de droguri, inclusiv materiale de ambalare si telefoane care contin adresele clientilor.

 

Agentii au gasit 1,3 kg de rasina de cannabis cu o valoare stradala de 13.200 lire sterline si 580 g de MDMA cu o valoare de peste 10.000 lire sterline dupa cautarea adresei de acasa a lui Price.

 

Judecatorul Francis Sheridan a spus ca nu a gasit niciodata o operatiune de aprovizionare cu droguri „atat de sofisticata sau bine organizata ca aceasta”.

 

El a adaugat ca faptul ca platile efectuate in Bitcoin au reprezentat o incercare suplimentara de a nu fi prins.

 

McCabe a fost condamnat la 12 ani de inchisoare dupa ce a admis conspiratie pentru furnizarea de droguri, inclusiv cocaina, ketamina si canabis.

 

Price a fost inchis timp de noua ani si noua luni dupa ce s-a declarat vinovat de conspiratie pentru furnizarea de droguri.

 

Woods va petrece 14 luni in spatele gratiilor dupa ce au recunoscut intrarea in preluare sau controlul proprietatii infractionale.