Autoritatile americane de aplicare a legii au distrus o retea dark web de droguri, dupa ce unul dintre presupusii dealeri a dat gres si a cumparat on-line timbre postale folosind identitatea sa reala.

 

Dealerii, care au vandut Adderall contrafacut de aproape 9 milioane de dolari, au profitat de anonimatul oferit de dark web si au primit plati in Bitcoin. Dar unul dintre barbatii implicati a facut o greseala cruciala care a condus la arestarea lor.

 

Totul este bine si frumos folosind dark web si Bitcoin pentru a ramane anonim, dar aceasta poveste arata ca aceste tehnologii nu va protejeaza identitatea.

 

Potrivit lui Quartz, agentii federali sub acoperire au petrecut ultimele sase luni cumparand Adderall pe Piata Dream Market, un site dark web, specializat in date personale furate si narcotice.

 

Documentele din dosar arata ca pastilele au fost vandute de un cetatean american, numit Tzu Yang “Issac” Lin, furnizat de Meng Ting “Leo” Hu, cetatean taiwanez, si trimis prin serviciul postal american.

 

Dupa ce a observat ca Hu platise online taxele postale, agentii federali i-au descoperit identitatea si l-au pus sub supraveghere. Ca rezultat, au asistat la trimiterea cutiilor cu medicamente spre Lin.

 

Mai tarziu, l-au urmarit pe Lin intr-un oficiu postal, unde l-au vazut lasand 87 de plicuri corespondenta Priority Mail intr-o cutie postala.

 

Ambii barbati au locuit in California de Sud si se crede ca au inceput reteaua de droguri online in 2017.

 

Potrivit procurorilor, Lin este considerat a fi responsabil pentru peste 8.000 de vanzari individuale, reprezentand peste 8,8 milioane de dolari in vanzari, toate fiind facute folosind Bitcoin.