Windows 10 intampina din nou dificultati. Platforma a fost lovita cu probleme multiple in ultimele saptamani, iar partenerii au facut lucrurile si mai rau. Dar acum un nou avertisment nou Windows 10 (si esecul din spatele acestuia) cade in mod direct pe umerii Microsoft.

 

Microsoft a emis un avertisment tuturor celor  800 de milioane de utilizatori Windows 10 ca o eroare serioasa si de lunga durata in platforma nu este de fapt un bug. In schimb, problema a fost introdusa “prin design”. Si este ingrijorator pe mai multe nivele.

 

Ceea ce Microsoft a confirmat ca a facut oprirea linistita a copiilor de rezerva din Windows 10 in urma cu opt luni, in ciuda faptului ca a oferit utilizatorilor impresia ca acest sistem de salvare esential a functionat inca. Backup-urile din Registri ar arata “Operatia a fost finalizata cu succes”, in ciuda faptului ca nu a fost creat niciun fisier de backup.

 

Backup-ul unui registru este o ultima linie cruciala de aparare pentru multe companii si utilizatori de zi cu zi. Daca un punct de restaurare a sistemului Windows nu reuseste, blocand utilizarea software-ului de la o terta parte, copia de rezerva a registrilor este tot ceea ce aveti. Si totusi Microsoft a explicat acum ce se intampla de fapt:

“Incepand cu Windows 10, versiunea 1803, Windows nu mai sustine automat sistemul de registru al sistemului in dosarul RegBack. Daca parcurgeti folderul WindowsSystem32configRegBack din Windows Explorer, veti vedea in continuare fiecare registru, dar fiecare fisier are dimensiunea de 0kb. “