Incepand cu 15 ianuarie, data de astazi, Windows 7 nu va mai primi actualizari. Microsoft incurajeaza toti utlizatorii sa faca upgrade la Windows 10 pentru a beneficia de ultimele actualizari si a-si pastra sistemul curat si securizat. Pe site-ul Microsoft, sistemul de operare Windows 10 Home costa 139$.

Dar, nu va impacientati, pentru ca oferta gratuita de a face upgrade la Windows 10 care tehnic s-a terminat in 2016 inca functioneaza.

O data cu lansarea Windows 10 in Julie 2015, Microsoft le-a oferit utilizatorilor sai ceva ce nu facuse pana atunci, upgrade gratuit la noul sistem de operare, oferta care a durat pana in Iulie 2016. Dar, in 2017, mai multi utilizatori au raportat ca upgrade-ul gratuit inca functioneaza. Chiar si acum, mai multi ultizatori sustin ca metoda inca functioneaza.

Desigur, daca nu iti pasa de securitatea sistemului tau, poti folosi in continuare Windows 7. Dar trebuie sa stii ca nu va mai fi disonibila nici un fel de actualizare si nu va mai exista nici suport tehnic pentru sistemul de operare. Desi Windows 10 a intampinat destule bug-uri de-a lungul anilor, expertii spun ca este in continuare cel mai rapid si sigur sistem de operare la ora actuala.

Iata cum poti obtine Windows 10 gratuit, atata timp cat detii o licenta de Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 :

1. Navigheaza pe site-ul Microsoft Download Windows 10.
2. Apasa pe link-ul Download tool now si salveaza fisierul
3. Daca efectuezi aceasta operatiune de pe PC-ul pe care vrei sa il upgradezi, alege Upgrade this PC now. Daca vrei sa upgradezi alt PC, alege Create installation media for another PC.
4. Urmareste pasii din setup.
5. Dupa ce instalarea s-a terminat si upgrade-ul este complet, mergi la meniul Settings, Update & Security, Activation si ar trebui sa vezi ca licenta pentru Windows 10 este activa.

 

De notat este faptul ca daca detii o licenta Windows 7 sau 8 Home, vei putea face upgrade doar la Windows 10 Home, de asemenea daca detii o licenta Pro vei putea face upgrade doar la Windows 10 Pro.