Microsoft a avut o ultima surpriza la evenimentul sau Surface: telefonul pliabil Surface Duo care ruleaza Android.

 

Designul dispozitivului seamana cu tocmai anuntatul laptop Surface Neo cu ecran dual , dar pe o scara mai mica. Surface Duo dispune de doua display-uri de 5,6 inci care se pot roti cu 360 de grade, ceea ce ii permite sa fie deplasat complet ca o tableta de 8,3 inci in miniatura.

 

Fiecare afisaj poate rula, de asemenea, doua aplicatii diferite in acelasi timp, sau Duo poate fi transformat in modul landscape, permitand utilizarea celui de-al doilea ecran ca tastatura sau controler de joc. Versiunea Android oferita aici pare foarte customizata, de asemenea, pentru a semana cu sistemul de operare Windows 10X pe care il ruleaza Surface Neo mai mare.

 

Microsoft anunta noul telefon pliabil Surface Duo

 

Potrivit Wired, Surface Duo este alimentat de un procesor Snapdragon 855, dar elemente ale designului nu au fost inca finalizate – cum ar fi daca va avea o camera din spate deloc.

 

Si, in timp ce directorul de produse Microsoft, Panos Panay, parea neplacut sa numeasca Surface Duo un „telefon” in scena, anuntul este unul mare pentru Microsoft, marcand revenirea companiei in spatiul smartphone pentru prima data de la moartea platformei Windows Phone din 2017.

 

Ca si Neo, aspectul de astazi la Duo de suprafata este o previzualizare timpurie. Dispozitivul nu va fi lansat pana in vacanta 2020, dar Microsoft doreste sa le acorde dezvoltatorilor timp suficient pentru a incepe sa creeze aplicatii pentru noul hardware.