Microsoft si-a actualizat politica de confidentialitate si alte pagini online pentru a afirma in mod explicit ca angajatii umani sau antreprenorii pot asculta inregistrarile surprinse de produsele Cortana si Skype Translator ale companiei.

 

Aceasta miscare vine dupa ce contractorii de la Motherboard au constatat ca asculta audio de la ambele servicii, inclusiv conversatii sensibile si personale ale clientilor Microsoft, bazate pe un cache cu documente scurse, capturi de ecran si inregistrari audio. Apple, Google si, cel mai recent, Facebook si-au suspendat utilizarea propriilor lucratori umani pentru fiecare dintre produsele respective.

 

„Ne-am dat seama, pe baza intrebarilor ridicate recent, ca putem face o treaba mai buna specificand faptul ca oamenii revizuiesc uneori acest continut”, a declarat un purtator de cuvant al Microsoft catre  Motherboard intr-o declaratie trimisa prin e-mail marti.

 

 

Intrucat inainte de politica de confidentialitate Microsoft sau de intrebarile frecvente pe Skype Translator nu a fost clar ca oamenii pot asculta audio-ul capturat al clientului pentru a imbunatati serviciul, o pozitie pe care o criticau expertii in confidentialitate, Microsoft a actualizat atat paginile, cat si altele pe site-ul sau web.

 

„Prelucrarea noastra de date cu caracter personal in aceste scopuri include atat metode de prelucrare automate, cat si manuale (umane)”, se arata acum in politica de confidentialitate a companiei.

 

In timp ce explica modul in care conversatiile efectuate cu Skype Translator sunt colectate si utilizate, intrebarile frecvente ale produsului se mentioneaza acum: „Aceasta poate include transcrierea inregistrarilor audio de catre angajatii si furnizorii Microsoft, sub rezerva procedurilor concepute pentru a proteja confidentialitatea utilizatorilor, inclusiv luarea de masuri pentru identificarea de date, care necesita acorduri de dezvaluire cu furnizorii si angajatii lor si necesita ca furnizorii sa indeplineasca standardele ridicate de confidentialitate stabilite in dreptul european si in alte parti. ”

O pagina despre Cortana contine acum un paragraf identic, la fel ca si o pagina de asistenta Microsoft.