Cercetatorii de securitate de la vpnMentor au descoperit o scrugere masiva si potential periculoasa a datelor care afecteaza reteaua de divertisment pentru adulti PussyCash si numeroasele sale site-uri web afiliate. In mod specific, vpnMentor raporteaza ca datele private si sensibile a cel putin 4.000 de modele de videochat au devenit publice. Peste 875.000 de fisiere au fost compromise in total.

 

PussyCash, care are aproximativ 66 de milioane de membri inregistrati, ruleaza continut pe site-uri web precum FetishGalaxy, CamsCreative, iDesires, Phememates si multe altele. Printre partenerii sai se numara Xtube, Pornhub si BeNaughty. Cercetatorii au scris ca au urmarit scurgerea catre un server Amazon S3 Bucket gasind 19,95 GB de date vizibile.”

 

Fisierele compromise contineau informatii extrem de private cu privire la modelele de videochat, cum ar fi numele lor complete, datele de nastere, locul nasterii, statutul de cetatenie, nationalitatea, numarul lor de pasaport, cand au fost eliberate pasapoartele si cand vor expira, semnaturile lor personale, numele legale ale parintilor lor, precum si documentatia amprentelor lor.

 

In alte cazuri, expunerea a dezvaluit informatii despre inaltimea, greutatea, sexul, adresa de domiciliu, tipul de vehicul pe care il conduc si multe altele. Pentru modelele de videochat din Statele Unite, expunerea a scurs informatii despre serviciile armatei, daca exista si rangul lor in armata.

 

Tarile afectate de aceasta incalcare includ Kenya, Africa de Sud, China, Israel, Kazahstan, Kargazstan, Thailanda, Bulgaria, Danemarca, Germania, Italia, Polonia, Olanda, Franta, Rusia, Elvetia, Slovacia, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Peru, Argentina si Brazilia.

 

Ca atare, vpnMentor observa ca scurgerea de date ar putea strica viata modelelor de videochat, expunandu-le la furturi de identitate, escrocherii, tentative de extorsiune, santaj financiar, somaj, judecata strainilor, homofobie si in functie de locul in care acestea sunt, consecinte legale.

 

Pana in prezent, PussyCash nu a raspuns raportului tulburator al firmei vpnMentor. Acest tip de lipsa de raspuns este ingrijorator. Intre timp, insa, cercetatorii din echipa vpnMentor implica faptul ca oamenii, inclusiv cei care conduc PussyCash, iau masuri de securitate de baza, dar critice.