Disney+ va fi lansat in Statele Unite pe 12 noiembrie, pentru 7 dolari pe luna. Va avea o biblioteca vasta de filme vechi Disney si emisiuni TV, inclusiv titluri din Marvel, Pixar si catalogul Star Wars – impreuna cu filme si serii noi facute exclusiv pentru serviciul de streaming. Nu va contine reclame. Si va permite abonatilor sa descarce toate aceste lucruri si sa le vizioneze offline, ori de cate ori doresc.

 

Comparativ, un abonament standard Netflix costa acum 13 dolari pe luna.

 

Disney a impartasit detaliile esentiale de stabilire a preturilor si de lansare la sfarsitul unui eveniment de 2 ore, de 45 de minute, destinat investitorilor.

 

Disney are o multime de lucruri pe care oamenii deja le iubesc, branduri multiple pe care oamenii le urmaresc si au incredere si sunt dispusi sa parieze o gramada de bani pe acest plan – atat pentru a finanta lucruri noi si , crucial, pentru a sacrifica banii obtinuti prin vanzarea vechilor filme si emisiuni TV catre distribuitori precum Netflix.

 

Daca doriti sa comparati si sa contrastati, anuntul Disney de astazi – care continea mai multe trailere care promoveaza emisiuni noi si filme, cum ar fi The Mandalorian, un spinoff Star Wars – a fost destul de diferit de anuntul Apple de la sfarsitul lunii trecute, cum ar fi Steven Spielberg vorbind despre emisiuni noi, dar nu le-a aratat, si nu au mentionat nici pretul, nici data de lansare.

 

Pentru oamenii obisnuiti, care nu acorda atentie evenimentelor de lansare corporativa, singurul lucru care conteaza este daca acestia vor sa plateasca pentru Disney + si alte servicii video, cum ar fi Netflix si abonamentul lor prin cablu TV, sau doar sa adauge Disney + la ce cumpara deja.

 

Disney ar dori foarte mult ca oamenii sa continue sa plateasca pentru televiziunea prin cablu, ceea ce reprezinta un procent considerabil din veniturile si profiturile companiei.

 

Dar Disney+ este o incercare pe termen scurt de a redirectiona consumatorii departe de serviciile precum Netflix, care au facut streaming de filme Disney si emisiuni TV de ani de zile.

 

Disney a declarat investitorilor ca se asteapta sa aiba 60 pana la 90 de milioane de abonati la nivel mondial pentru acest serviciu pana la sfarsitul anului 2024. Netflix are in prezent 139 milioane de abonati.

 

Evenimentul Disney a lasat in continuare mai multe necunoscute, dintre care unele nu vor primi raspuns in curand: De exemplu, Disney intentioneaza sa-si distribuie serviciul prin intermediul unor platforme mari de internet precum Amazon si Apple, care acum sunt inamicii gigantului media?

 

Si cum va alatura Disney pachetul sau de servicii de streaming, care include si Hulu si un spin-off ESPN? (Kevin Mayer, directorul executiv al Disney, responsabil de toate serviciile de streaming de la Disney, a declarat ca le va lega intr-un fel, dar nu a spus mai mult.)

 

Disney + va cuprinde, de asemenea, emisiuni si filme care anterior apartineau 21st Century Fox, pe care Disney o absoarbe in cea mai mare parte in acest an. Asta inseamna ca serviciul va fi, de asemenea, locul pentru a viziona The Simpsons.