BMW a confirmat ca renunta la politica ridicola de a percepe o taxa anuala de abonament pentru Apple CarPlay.

 

Decizia BMW de a percepe CarPlay a fost intotdeauna controversata. Producatorului auto i-a luat mai mult decat multora dintre rivali pentru a sprijini CarPlay. Cand s-a intamplat, a anuntat ca va percepe utilizatorilor 80 USD pe an. A taxat 300 USD pentru un abonament de 240 de luni.

 

Este o decizie destul de scandalosa. Mai ales atunci cand considerati ca multi producatori de vehicule – chiar si cei mai accesibili – ofera acum Apple CarPlay si Android Auto gratuit. 

 

Motivul pentru perceperea unei taxe BMW este ca suporta costuri la integrarea CarPlay in sistemul sau existent. Apple nu percepe insa producatorilor auto o taxa de abonament pentru a adopta CarPlay. Alti producatori de automobile determina probabil costul CarPlay la pretul lor.

 

De asemenea, nu a ajutat faptul ca sistemul CarPlay al BMW a fost impiedicat de probleme de utilizare. Dupa cum a mentionat site-ul AutoBlog, „Crearea Apple CarPlay wireless a fost o idee grozava, dar implementarea s-a dovedit a fi problematica.”

 

Potrivit BMW, decizia de retragere a taxelor de abonament va avea loc „imediat”. Toate vehiculele BMW din 2019 si 2020 echipate cu CarPlay nu vor trebui sa plateasca un abonament anual. Inca nu exista clarificari daca persoanele care au platit deja vor primi o rambursare.

 

Proprietarii de masini mai vechi pot plati o taxa actualizata de 300 USD pentru un abonament pe viata la CarPlay.

 

CarPlay a primit recent cateva upgrade-uri importante atunci cand Apple a facut upgrade la iOS 13. Cel mai mare dintre acestea este un dashboard reproiectat care faciliteaza accesarea informatiilor cat mai utile si a functiilor comune. Au fost, de asemenea, imbunatatite Apple Music, Apple Maps si multe altele.