Prabusirea pietei a fortat sistarea operatiunilor ETCDev

 

Una dintre principalele companii de dezvoltare din spatele Ethereum Classic (ETC), ETCDev, va fi inchisa. ETCDev s-a zbatut sa stranga fonduri suficiente pentru a-si continua operatiunile. Compania, care a functionat timp de doi ani si jumatate, a afirmat ca problemele sale de financiare s-au datorat partial crizei din piata cripto.

 

Fondatorul si CEO-ul ETCDev, Igor Artmanov, a declarat pe Twitter mai devreme ca nu are alta optiune decat aceea de a inchide compania imediat. Deficitul de numerar si o scadere a valorii activelor cripto ale companiei au dus la sistarea operatiunilor: ETCDev nu mai era sigura din punct de vedere financiar. Compania a apelat la membrii comunitatii, precum si la investitorii externi, pentru o finantare suplimentara, dar nu a fost suficient pentru a-si satisface nevoile pe termen scurt.

 

” Cu mare regret comunicam inchiderea opetariunilor ETCDev privind Ethereum Classic. Decizia se va pune in aplicare imediat. Dupa cum se stie public, ne-am luptat cu finantarea operatiunii noastre in ultimele saptamani”, a spus Artmanov intr-un anunt. “Acest lucru s-a datorat partial prabusirii pietei, combinata cu o criza de lichiditati in cadrul companiei. Am apelat la investitori atat in cadrul ecosistemului, cat si in afara acestuia. Am apelat si la comunitate, dar nu am reusit sa asiguram finantare pe termen scurt. “, a declarat fondatorul.

 

Sfarsitul ETCDev

Ethereum Classic a crescut in timpul verii, cand a fost listat pe Coinbase. Criptomonedele ETC, care au beneficial de bull-run-ul de anul trecut, s-au impotmolit. Valoarea totala a monedelor a crescut cu peste 600 milioane de dolari. Dar, asemeni multor alte criptomonede, ultimele luni nu au fost la fel de bune pentru ETC. Valoarea sa a scazut de la inceputul lunii august, de la aproximativ 16,50 de dolari pe moneda pana la valoarea actuala de 4,62 de dolari. Mai mult de jumatate din valoarea ETC a fost eliminata in luna noiembrie in timpul wipeout-ului.

 

Pentru ETCDev, care detinea o participatie importanta in ETC, aceasta a reprezentat o scadere semnificativa a activelor companiei. Capacitatea companiei de a finanta proiecte noi si de a le dezvolta pe cele existente, cum ar fi Emerald Wallet, a fost sever afectata.

 

Au existat zvonuri ca ETCDev se confrunta cu dificultati financiare, dar acest lucru a fost admis public abia azi.

 

ETCDev nu este singura companie care va deveni victima prabusirii criptomonedelor. Producatorul de placi video, Nvidia, a raportat, de asemenea, dificultati financiare. Dat fiind

bull-run-ul de anul trecut, compania a produs cantitati mari de placi video si a ramas cu stocuri nevandute in urma scaderii pretului si a entuziasmului vis-a-vis de acestea.

 

IOHK ramane singura companie de dezvoltare axata pe construirea ecosistemului ETC, dar se ocupa si cu dezvoltarea platformei Cardano (ADA).

 

Pierderea unei companii dedicate dezvoltarii va fi o lovitura pentru Ethereum Classic.