Netflix a declarat joi ca va anula automat abonamentele utilizatorilor care nu au urmarit niciun continut pe platforma sa timp de un an intreg.

 

Furnizorul de servicii de transmisie video la cerere a declarat ca va trimite un e-mail utilizatorilor, intrebandu-i daca ar dori sa-si intrerupa abonamentul dupa ce nu l-au folosit timp de 12 luni.

 

“Daca nu confirma ca doresc sa pastreze abonamentul, le vom anula automat abonamentul”, a declarat compania din California, intr-un comunicat.

 

Netflix a mentionat ca nu doreste ca „oamenii sa plateasca pentru ceva ce nu folosesc”.

 

Potrivit companiei, pentru utilizatori va fi „cu adevarat usor” repornirea abonamentelor, daca doresc. Contul lor, incluzand preferintele de continut, watchlist-ul si alte informatii relevante, vor fi pastrate intacte timp de zece luni dupa intreruperea abonarii.

 

Netflix a declarat ca conturile inactive reprezinta mai putin de 0,5% din membrii sai si sunt deja luate in considerare in orientarile sale financiare pentru trimestrul urmator.

 

Compania a cunoscut o crestere a activitatii in timpul noii pandemii de coronavirus (COVID-19). Acesta a raportat o crestere a vanzarilor cu 27,6% in primul trimestru fata de trimestrul similar de acum un an.