Potrivit agentiei de presa Reuters din Berlin, care a preluat stirea de la saptamanalul Welt am Sonntag, Germania se confrunta cu o crestere mare a numarului atacurilor hackerilor asupra infrastructurilor critice, cum ar fi retele de electricitate si rezervele de apa.

Citand informatii de la Agentia Federala pentru Securitate Cibernetica, BSI, publicatia sustine ca Germania s-a confruntat cu 157 de atacuri ale hackerilor asupra companiilor ce fac parte din infrastructura critica in a doua jumatate a anului trecut, in comparatie cu 145 de atacuri care au survenit pe tot parcursul anului 2017.

Potrivit ziarului, atacurile au avut ca tinta sabotarea surselor de electricitate, manipularea rezervelor de apa, sau intreruperea liniilor de comunicatie, iar autoritatile pentru securitate cibernetica au banuit ca agentiile secrete straine se afla in spatele acestor atacuri.

Autoritatile din Germania si europene sunt din ce in ce mai ingrijorate cu privire la riscurile unor brese de securitate in infrastructuri sau in alegeri, in mod special din partea Rusiei, Chinei sau gruparilor de extrema – dreapta.

In prezent, Germania incearca sa decida cum sa isi securizeze reteaua next-gen 5G, si daca sa excluda sau nu de pe piata produsele producatorului chinez Huawei Technologies.

Compania chineza producatoare de telefoane si echipamente de telecomunicatii este privita cu ochi critici pe plan international, datorita legaturilor pe care le are cu guvernul chinez si a suspiciunilor ca guvernul de la Beijing foloseste tehnologiile producatorului pentru activitati de spionaj.

Huawei Technologies neaga vehement aceste acuzatii.

 

Articol preluat de pe www.reuters.com