In aceasta vara urmeaza sa apara Apple Card. Atunci cand va fi lansat, acesta va fi, probabil comparat de unii specialisti cu o varietate mare de carduri de credit de inalta calitate, inclusiv cu American Express Platinum.
Gigantul tech, Apple, a dezvaluit cardul sau de credit intr-o ceremonie demna de Hollywood. In timp ce acesta va oferi clientilor posibilitatea sa faca orice cumparaturi, oriunde este acceptat MasterCard, Apple Card este si destul diferit de restul cardurilor de pe piata.
Cardul Apple nu are taxe pentru intarzieri, taxe anuale, taxe internationale sau taxe pentru depasirea plafonului. Si, chiar daca utilizatorii vor fi sfatuiti sa isi plateasca cotele lunare, daca vor vrea sa sara o luna, o pot face, cu conditia sa plateasca apoi dobanda extra.
Din punctul sau de vedere, compania Apple a desemnat cardul sau ca fiind revolutionar, si avand capacitatea sa ridice industria. Cu toate acestea, Apple intra pe o piata dominata de companii precum Visa, Chase, American Express si altii, care sunt deja consacrati in domeniu.
Analistul Wedbush, Dan Ives, declara intr-un interviu pentru publicatia Fortune : “Apple incepe de jos ceea ce pare o ascensiune a muntelui Everest, in incercarea de a acapara o cota de piata de 5 pana la 7 % in urmatorii ani. Lucrurile sunt puse la punct, acum ramane doar problema daca clientii se vor afilia platformei si vor folosi Apple Card in urmatorii ani. Apple poate avea o oportunitate prin includerea in cele peste 1.4 miliarde de device-uri active a unei politici de monetizare verticalizate”. Ives considera ca Apple ar putea atrage 20 de milioane de utilizatori Apple Card in primii trei ani.
Insa, inainte de a ajunge acolo, Apple Card are nevoie sa isi intrige utilizatorii. In forma sa de prezentare – un card metalic- cu o gramada de beneficii pentru utilizarea sa, il putem compara cu American Express Platinum – un card metalic similar, cu lista sa de bonus-uri pe care multi le gasesc atragatoare.
Vom compara cele doua carduri din mai multe puncte de vedere pentru a intelege similaritatile si diferentele dintre acestea.
1. Design
Atat Apple Card, cat si American Express Platinum isi disputa suprematia pe piata cardurilor metalice.
Apple Card are un design din titan, si logo-ul Apple si numele titularului gravate cu laser. Pe el se afla un chip de securitate, insa nu si un numar de card, CVV-ul sau alte informatii.
American Express Platinum este un card metalic ce are logo-ul American Express trecut pe el, si foloseste acelasi chip de securitate ca si Apple Card. Spre deosebire de acesta, insa, pe cardul American Express Platinum este trecut, in afara de numele titularului, si numarul cardului, data de expirare, si CVV-ul.
2. Taxe
Apple a creeat agitatie atunci cand a anuntat ca utilizatorii cardului sau nu vor plati taxa anuala, internationala, de depasire a plafonului si chiar de intarziere.
Pe de alta parte, American Express Platinum, este diferit. Utilizatorii platesc o taxa anuala de 550 de dolari si pana la 38 de dolari taxe de intarziere si plati returnate, iar daca utilizatorii doresc sa adauge pe contul lor carduri pentru membrii familiei, trebuie sa plateasca 175 de dolari. Nu exista taxe pentru tranzactii in strainatate.
3. Dobanzi
Utilizatorii American Express Platinum isi echilibreaza balanta contului in fiecare luna, pentru a evita dobanzile la cumparari. Insa, compania a lansat un program pentru clientii sai, prin care acestia pot avea un credit pe care il pot plati in timp. Acel program, numit Pay Over Time, va taxa dobanda la soldul cardului, insa American Express nu precizeaza cuantumul dobanzilor percepute.
Apple Card genereaza o dobanda asupra soldului cardului. Potrivit declaratiilor sale, Apple prezice o rata procentuala anuala variabila (APR) de 13.24% pana la 24.24%.
4. Avantaje: Apple Card sau American Express Platinum?
Sistemul de avantaje al Apple Card este unul simplu de 3-2-1. Ori de cate ori utilizatorii cumpara de pe orice piata Apple, magazin AppStore, sau iTunes, Apple le da in mod automat 3% din pretul cumparaturilor inapoi.
Apple Card poate fi conectat cu serviciul mobil de plata al Apple – Apple Pay – care permite utilizatorilor sa isi foloseasca telefoanele iPhone pentru a cumpara bunuri. Atunci cand folosesc Apple Card-ul conectat cu Apple Pay, vor primi 2% inapoi la cumparaturi.
Folosirea pur si simplu a Apple Card-ului la un magazin va aduce o returnare de 1 % utilizatorului.
Si American Express Platinum are avantajele sale. Astfel, cardul are pana la 200 de dolari gratuit pentru curse Uber, in fiecare an. Totodata, American Express foloseste un sistem de puncte pentru membri, care adauga puncte utilizatorilor in functie de cumparaturile efectuate. Acele puncte pot fi transformate mai apoi in cash, carduri pentru calatorii sau pentru cadouri.
Utilizatorii American Express Platinum pot primi si pana la 200 de dolari ca si credit pe care sa il foloseasca la liniile aeriene, pentru a plati pentru surplusul de bagaje, pentru racoritoare in timpul zborului, etc. Si, avand in vedere parteneriatele American Express cu hoteluri din intreaga lume, utilizatorii pot primi discount-uri atunci cand vor folosi cardul pentru a rezerva o camera. Daca adaugam acestea la accesul la sali de relaxare in aeroporturi din jurul lumii, si alte oferte pentru cashback, este clar faptul ca American Express Platinum conduce detasat la capitolul avantaje.
5. Afaceri
Pana in prezent, Apple nu a precizat daca Apple Card va fi disponibil si pentru afaceri. Pe pagina oficiala a companiei, cea care promoveaza Apple Card, accentul este pe consumator.
In comparatie, American Express ofera cardul sau Platinum atat pentru consumatori, cat si pentru companii.
Preluat de pe Fortune
[…] Apple Card impotriva American Express Platinum: confruntarea cardurilor […]