Compania de securitate Kaspersky a publicat un raport care explica modul in care hackerii se folosesc de cel mai piratat serial, si anume Game of Thrones.

Raportul dezvaluie cifre uluitoare, continutul Game of Thrones este resposabil pentru mai mult de 17% din descarcarile infectate, afectand peste 20.000 de utilizatori, intr-un an in care seria nu a lansat nici macar un singur episod.

Primul si ultimul episod din fiecare sezon sunt cele mai periculoare. Cercetatorii au descoperit peste 33 de tipuri de amenintari in torrentele Game of Thrones, iar riscul nu se reduce doar la acesta. Alte show-uri populare, precum The Walking Dead, Arrow, The Big Bang Theory, Suits, si This Is Us, sunt si ele vizate de hackeri.

Nu incercam sa iti facem morala, sau sa iti spunem ca singurul mod acceptabil prin care poti urmari serialele vine din surse legale si autorizate, desi acestea sunt, cu siguranta, cele mai sigure, plus ca nici scumpe nu sunt. Platesti mai mult pentru o cafea la Starbucks.

Iti vom spune, insa, ca ar fi de preferat sa verifici de doua ori ce descarci in cazul in care decizi sa piratezi show-urile tale favorite. In primul rand, asigura-te ca site-ul de pe care iei torrentul este un site legitim, nu o clona cu un nume putin diferit, cu scopul de a pacali utilizatorii. Iar daca descarci ilegal un film, ai grija ca formatul sa fie video, si nu .exe, sau alt executabil.

Iar daca te gandesti ca tie nu ti se poate intampla, afla ca peste 120.000 de oameni au fost afectati anul trecut de malware din descarcarile de seriale, mai putini decat in 2017, dar nu de ignorat.

Preluat de pe The Next Web