Compania globala de plati si tehnologie Mastercard intentioneaza sa investeasca aproximativ 1 miliard de dolari in India in urmatorii cinci ani pentru a dezvolta noi tehnologii si produse, relateaza Business Standard.

 

Potrivit raportului, vicepresedintele Mastercard, Amitabh Khanna, a declarat ca investitia propusa va fi realizata pe o perioada de cinci ani in operatiunile companiei din India, inclusiv la unitatea de cercetare si dezvoltare de la Pune, Maharashtra si un alt centru de la Vadodara care ofera suport pentru plati multiple, Gujarat.

 

Khana a spus ca Mastercard, care este o entitate globala bazata pe tehnologie, a fost dornica sa evolueze oferind mai multe servicii centrate pentru clienti si folosind platforma digitala.

 

El a adaugat ca Mastercard, in cadrul programului „Start Path”, lucreaza in stransa colaborare cu tehnologia indiana si startup-urile financiare, concentrandu-se pe matricile de inovare si plati digitale.

 

Intre timp, in incercarea de a crea constientizare despre beneficiile platilor digitale, compania a lansat, de asemenea, programul sau „Team Cashless India” pentru a interactiona cu comerciantii si consumatorii din toata tara.