US Air Force (USAF) a ales start-up-ul smart contract SIMBA Chain pentru a furniza blockchainul care va fi utilizat pentru a-si asigura lantul de aprovizionare.

 

Intr-un comunicat de presa publicat pe 26 august, SIMBA Chain a spus ca tehnologia dezvoltata va fi folosita pe campul de lupta si acasa.

 

US Air Force spera ca blockchainul va face ca datele sale sa fie rezistente la atacuri

 

SIMBA Chain a explicat ca chain-urile de valori lungi sunt o problema de securitate „in special critica in aplicatiile militare, unde entitatile ostile ar incerca sa obtina sau sa modifice date critice.”

 

Scopul proiectului este de a coordona productia distribuita pe teren cu blockchain. Deocamdata, SIMBA Chain are sarcina de a prototipa o abordare blockchain pentru inregistrarea si urmarirea componentelor de fabricatie aditiva pe intregul lor ciclu de viata.

 

Startup-ul foloseste platforma cloud Azure Microsoft, afirmand ca ofera „incredere si fiabilitate, factori cheie atunci cand ofera suport pe campul de lupta.”

 

Compania doreste sa descentralizeze piesele de fabricatie pe campul de lupta, mentinand in acelasi timp integritatea datelor, astfel incat „reparatiile vehiculelor nu pot fi afectate de o terta parte, intrucat planurile de imprimare 3D de top-secret ar putea fi transmise fortelor inainte fara supraveghere nedorita.”

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph in decembrie anul trecut, scoala absolventa a US Air Force din SUA a dezvoltat un instrument educational privind tehnologia blockchain pentru gestionarea lantului de aprovizionare.