Orasul Londra se confrunta cu mai multe amenintari cibernetice ca niciodata, potrivit unor noi cifre care arata ca autoritatea locala a capitalei britanice este lovita de aproape un milion de atacuri in fiecare luna.

 

Potrivit unui nou raport al Centrify, bazat pe o solicitare a Freedom of Information (FOI), orasul London a declarat ca, pentru fiecare luna, in primul trimestru al acestui an, a avut o medie de 927.000 de atacuri cibernetice.

 

Centrify spune ca aceste cifre sunt „semnificativ mai mari”, comparativ cu al patrulea trimestru al anului trecut, cand aceeasi organizatie s-a confruntat cu 489.000 de atacuri pe luna.

 

Este important de mentionat ca marea majoritate a evenimentelor clasificate drept atacuri cibernetice sunt, de fapt, e-mailuri spam.

 

In ultimele 12 luni, orasul Londra a primit 7,2 milioane de mesaje spam. E-mail-uri Spoof, sau tentativele de phishing, au fost a doua cea mai inalta categorie, cu 244.293 de atacuri. „Top malware” a venit in al treilea rand cu 17.556 de detectari.

 

„Volumul mare de informatii publice sensibile continute in sistemele si bazele de date ale organizatiilor precum City of London Corporation il transforma intr-o tinta de prim rang pentru infractorii cibernetici. Inselatorii de e-mailuri daunatoare, cum ar fi atacurile de tip phishing si malware, reprezinta o parte substantiala a amenintarii cibernetice mai largi cu care se confrunta consiliile din toata tara, la Londra si nu numai, a avertizat VP, Centrify, Andy Heather.

 

„Cu atatea atacuri care se desfasoara in fiecare zi, este vital ca toate organizatiile sa adopte o abordare de incredere zero in activitatea utilizatorilor, pentru a impiedica hackerii sa acceseze sistemele de consiliu folosind detalii legale de logare care ar fi fost furate sau cumparate de pe dark web. “