Aeroportul International Kuala Lumpur (KLIA) sufera o intrerupere severa din cauza unei defectiuni de retea care a trecut in a treia zi. Pasagerii s-au confruntat cu zboruri intarziate si check-in manual dupa ce sistemele informatice au incetat sa functioneze.

 

Intreruperile sistemelor au inceput la terminalul 1 miercuri seara (21 august) si s-au extins la terminalul KLIA2. Sistemele afectate includ conexiuni Wi-Fi, afisajele cu informatii de zbor, contoarele de check-in si manipulare a bagajelor. Punctele de vanzare cu amanuntul din terminal nu au putut accepta tranzactii cu cardul de credit, iar Malaysia Airports Holdings le-a recomandat pasagerilor sa aiba bani cash sau sa retraga ringgit (moneda locala) din bancomatele de la aeroport.

 

Au fost raportate 68 de zboruri cu intarziere, iar activitatea de pe Twitter, a lamurit ca problemele sunt departe de a se termina.

 

O declaratie a spus ca aeroportul a inlocuit acum hardware-ul de retea identificat drept cauza defectului, iar situtatia ar trebui sa se imbunatateasca. “Intreruperea sistemelor inregistrata pe aeroportul international KL este cauzata de o defectiune a retelei. Ca parte a masurilor luate pentru a rezolva acest lucru, am inlocuit echipamentul de retea care este testat si monitorizat indeaproape pentru stabilitate.”

 

Raja Azmi, Raja Nazuddin, CEO al aeroporturilor din Malaysia, a declarat : „Am observat progrese pozitive in stabilitatea retelei. Sistemele critice de la terminalul principal Kuala Lumpur sunt acum in mare parte functionale. Cu toate acestea, am adoptat o abordare prudenta si vom ramane vigilenti, intrucat inca ne confruntam cu unele probleme intermitente. ”

 

Anterior, un personal al lui Mashable de la fata locului a descris situatia drept „super haotica”, raportand ca personalul aeroportului le spunea pasagerilor numarul lor cu o ora inainte de zborul lor – folosind un bord alb si un proiector.

 

O declaratie oficiala a companiei Malaysia Airports Holdings a spus ca “la ora 6.00 azi, echipa este inca in mijlocul stabilizarii sistemului de la KUL [ Aeroportul International Kuala Lumpur ]”. Aeroportul a adus 1.000 de angajati si conduce autobuze suplimentare, iar in timp ce golfurile la distanta de la aeroport sunt puse in functiune pentru a face fata avioanelor intarziate. Unele taxe de parcare sunt, de asemenea, anulate pentru cei care intalnesc zboruri intarziate.

 

Transportatorul national, Malaysia Airlines (MAS), sfatuieste pasagerii sa soseasca cu patru ore inainte de zborul lor, pentru a permite timp pentru verificarea manuala si intreruperea altor procese de imbarcare si sortarea bagajelor: “Malaysia Airlines este obligata sa proceseze toate operatiunile de zbor manual Prin urmare, pasagerii sunt indemnati sa efectueze check-in-ul prin intermediul telefonului mobil sau web pentru a reduce timpul de coada si pentru a ajunge la aeroport cu patru ore inainte de ora lor de plecare. ”

 

Utilizatorii Twitter au directionat vina catre aeroport si nu catre compania aeriana, @ lushie1107 spunand ca zborul lor a aterizat in jurul orei 22:00 joi seara “, dar pasagerii au ramas blocati in avion pana dupa miezul noptii. Inteleg eforturile, dar KLIA trebuie sa se uite cu adevarat planul sau de continuitate a afacerii. Totusi, nu este vina MAS “.

 

Raja Azmi a laudat personalul aeroportului pentru spiritul comunitatii si munca grea care a tinut zborurile si a multumit publicului pentru rabdarea lor.