Facebook a lansat un nou produs, Messenger Rooms, pentru a conecta mai multe persoane prin videochat si pentru a concura cu variantele populare precum Zoom, Group FaceTime, Skype, Houseparty si multe altele.

 

Conform publicatiei TechCrunch, Facebook a anuntat astazi o serie de actualizari pentru Facebook Messenger, cea mai importanta fiind capacitatea de a incepe un chat video de grup cu functia Messenger Rooms.

 

Lansandu-se astazi pe mobil si pe desktop, puteti incepe o camera video chat pe care prietenii o pot descoperi printr-o noua sectiune deasupra News Feed sau notificari pe care Facebook le va trimite automat celor mai apropiati prieteni. Puteti, de asemenea, sa invitati doar anumiti prieteni sau sa partajati un link pe care oricine il poate folosi pentru a se alatura conferintei.

 

Deocamdata, functia este destul de limitata in comparatie cu Zoom si chiar cu Group FaceTime. Cu toate acestea, va fi extinsa in timp si va ajunge pe Instagram, WhatsApp si Portal in viitor.

 

Deocamdata, pana la 8 persoane se pot alatura, dar aceasta limita va creste la 50 in cateva saptamani, ceea ce o face o alternativa mai legitima la Zoom si altele. Si mai important, utilizatorii vor putea in curand sa creeze si sa se alature camerelor prin Instagram, WhatsApp si Portal, plus sa li se alature de pe web fara cont, devenind astfel primul produs cu adevarat interoperabil.

 

Fiti atenti la avertisment la urmatoarea lansare a Facebook pe iPhone, iPad sau pe web pentru a incepe un videochat cu Messenger Rooms. Facebook a lansat Messenger Rooms in „cateva tari”, insa nu a spus care sunt cele care sunt deocamdata inainte de o lansare globala a noii functii.

 

Verge noteaza ca Messenger Rooms nu este criptat precum Group FaceTime sau chiar apelurile video WhatsApp.

 

Apelurile in camera nu sunt criptate end to end, dar Facebook spune ca nu vede si nu asculta apelurile. Creatorul unei sali poate elimina participantii in orice moment, iar camerele in care are loc un comportament ilicit pot fi raportate pe Facebook. (Apelurile video WhatsApp sunt criptate end-to-end, oferind utilizatorilor un strat suplimentar de protectie.)