Serviciul de retea sociala a lansat Facebook Gaming – o noua aplicatie mobila dedicata streaming-ului live de jocuri video – prin intermediul magazinului Google Play . Aplicatia poate fi descarcata gratuit, fara reclame si este compatibila deocamdata numai cu Android. O lansare iOS este asteptata in curand, in asteptarea aprobarii Apple.

 

Un concurent pentru site-uri precum Twitch si YouTube, Facebook Gaming isi propune sa valorifice o comunitate din ce in ce mai mare de streameri amatori prin simplificarea experientei utilizatorului si valorificarea accesibilitatii jocurilor mobile. In timp ce prezenta de jocuri existente pe Twitch, YouTube si Facebook sunt predominant concentrate pe computer, functia „Go Live” a aplicatiei mobile promite sa accelereze distribuirea.

 

„Exista o multime de oameni care asculta muzica si spun:„ Imi imaginez ca sunt muzician ”, a declarat pentru The New York Times Vivek Sharma, vicepresedintele Facebook pentru jocuri. „Oamenii urmaresc stream-uri si le place,„ Vreau sa fiu streamer” si, cu „Go Live”, o puteti face literalmente doar cateva clicuri si apoi, sunteti un streamer.”

 

 

Creatorii vor putea impartasi live streaming pe paginile lor personale de Facebook – un instrument deosebit de la indemana in mijlocul masurilor de distantare sociala – precum si sa joace jocuri „casual” incluse in aplicatie. Conform The New York Times, cresterea popularitatii jocurilor din cauza coronavirusului a motivat Facebook-ul sa accelereze lansarea aplicatiei, planificata initial pentru iunie. In ultimele 18 luni, Facebook Gaming a fost testat in Asia de Sud-Est si America Latina.

 

 

Pentru a mentine aplicatia fara anunturi, Facebook le permite utilizatorilor sa faca donatii (numite „stele”) streamerilor care le plac. Facebook va lua apoi o parte din bani, desi inca nu au mentionat cat de mult.

 

 

Desi consolele (in special, Nintendo Switch) au cunoscut un boom in ultimele saptamani, Facebook isi mentine accentul pe jocurile de telefonie mobila care vor da rezultate.

 

 

„Nu vrem sa fim fereastra de fundal intr-o fila Chrome, in timp ce cineva isi face temele sau face altceva”, a spus Sharma pentru The New York Times. „Cu telefonul mobil, daca aveti aplicatia deschisa si utilizati aplicatia, aceasta este in prim plan. Nu puteti face nimic altceva pe telefonul mobil si asta conteaza foarte mult. ”