Game Mode, conceput pentru a optimiza performantele laptopului in jocuri, se pare ca face exact opusul.

 

Asa cum subliniaza Guru3D (prin intermediul Tech Radar), jucatorii de pe PC se lovesc de probleme precum framerate-uri mai mici si blocaje in timp ce se joaca cu Game Mode activat. Nu este clar cat de raspandita este problema, dar jocuri populare precum Call of Duty: Warzone si League of Legends se pare ca se inrautatesc odata ce Game Mode este activat.

 

Mai rau, insa, functia dauneaza performantelor laptopurilor care ruleaza atat pe cardurile grafice AMD cat si pe cele Nvidia. Cardurile grafice Radeon RX 5700 XT, RX 570, RX 480 si R9 290 sunt unele dintre modelele AMD care se lupta cu setarea, in timp ce pe partea Nvidia, GPU-urile GeForce GTX 980 si GTX 1080 Ti se confrunta cu blocaje dese.

 

Exista o ironie a Game Mode, care reduce efectiv performanta placilor grafice, dar aceasta nu este o problema de ras pentru jucatorii care doresc sa ruleze jocuri pe setari Ultra sau sa sau sa aiba constant 100 de cadre pe secunda.

 

Dupa ce Guru3D a abordat problema, un numar de membri ai site-ului au participat manifestandu-si nemultumirea.

 

„Ei bine, in sfarsit, aceasta atrage mai multa atentie”, a scris cineva pe Guru3D. “Am dezactivat Game Mode de cand a fost lansat, si, in functie de starea actuala, voi continua sa faca acest lucru si in viitorul apropiat.”

 

Se pare ca nu exista o solutie, dar puteti evita orice probleme de stabilitate dezactivand modul Game complet.

 

Va ia foarte putin pentru a dezactiva Game Mode si a face ca jocurile dvs. sa functioneze cum trebuie. Pentru a opri modul, deschideti meniul Start (logo-ul Windows) si apasati pictograma roata pentru a deschide Setari.

 

De acolo, faceti clic pe Jocuri (sigla Xbox) si alegeti Modul joc din panoul din partea stanga. In partea de sus, veti vedea un glisor. Asigurati-va ca glisorul este setat pe „Oprit”.