In timpul prezentarii de la GTC China 2019, CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, a afirmat ca GeForce RTX 2080 este mai puternica decat o consola de ultima generatie. Pe scurt, Huang sustine ca atat RTX 2080, cat si RTX 2080Ti vor fi mai puternice decat PS5 sau urmatoarea consola Xbox.

 

Prezentarea NVIDIA compara RTX 2080 cu o singura consola de ultima generatie. Ca atare, nu stim daca NVIDIA compara placa cu Xbox Series X sau cu PS5. De asemenea, nu stim daca echipa Nvidia compara RTX2080 cu Lockhart (versiunea mai putin puternica a urmatoarei generatii de console Xbox).

 

Sa nu uitam, de asemenea, ca RTX2080 a fost scos de un an si jumatate. Mai mult, ambele console next gen vor iesi intr-un an. In mod evident, acest lucru inseamna ca atat Microsoft, cat si Sony au suficient timp pentru a imbunatati si a regla frecventele GPU-urilor lor. Nu numai asta, dar GPU-urile de consola sunt mai eficiente atunci cand vine vorba de performante si optimizari in general.

 

Avand in vedere ca NVIDIA nu a clarificat care este de fapt aceasta consola de ultima generatie in prezentarea sa, putem doar sa speculam despre asta. Dupa cum s-a spus, acest lucru ar putea fi foarte bine Lockhart si nu modelul high-end al consolei Xbox de ultima generatie. Totusi, va poate oferi o idee despre cat de puternice vor fi aceste noi console.

 

In sfarsit, va fi interesant sa vedem daca RTX2080 va putea face fata primelor jocuri de ultima generatie. De asemenea, va fi interesant sa vedeti daca noile GPU-uri NVIDIA vor fi semnificativ mai rapide decat RTX2080Ti; un GPU despre care NVIDIA sugereaza sa fie mult mai puternic decat ambele console de ultima generatie.