Xbox Series X – Toate privirile sunt indreptate catre Microsoft si Sony, fiecare companie pregatindu-si consolele de generatie urmatoare pentru lansarea aproape de sfarsitul anului viitor.

 

Astazi, la The Game Awards, Phil Spencer a dezvaluit aspectul Project Scarlett, acum cunoscut sub numele de Xbox Series X, care va fi lansata in iarna 2020, si este diferit de orice consola pe care am vazut-o pana acum.

 

 

 

 

In loc sa opteze pentru un design familiar cu profil subtire cum sunt majoritatea consolelor, Microsoft a dezvaluit o consola verticala, facand-o sa para mai aproape de designul unui computer la prima vedere.

 

Dar, cu controlerul langa ea, este clar ca nu este la fel de mare ca un desktop pc tipic. Si pe baza diferitelor unghiuri ale camerei utilizate in timpul trailerului de dezvaluire, este clar ca are o amprenta patrata, facand efectiv consola semene cu un stalp.

 

Xbox Series X

 

Controlerul Xbox Series X este proiectat foarte similar cu cel al Xbox One. Cu toate acestea, este putin mai mic si are, de asemenea, un buton de partajare nou, care va permite sa efectuati cu usurinta capturi de ecran si videoclipuri in timpul jocului. Se comporta la fel ca butonul Share pe controlerul DualShock 4 al PS4.

 

Acum, desigur, aveti nevoie de minunate jocuri noi pentru a va bucura de puterea noii console. La lansare, Xbox Series X va veni cu Halo Infinite, al saselea joc principal din lunga seria produsa de Microsoft.

 

La The Game Awards, Microsoft a anuntat o continuare a lui Hellblade: Senua’s Sacrifice, numit Senua Saga: Hellblade II, care va fi si el lansat pe Xbox Series X – desi nu se stie daca va fi un titlu de lansare. Ninja Theory lucreaza la joc inca de pe vremea cand studioul a fost achizitionat de Microsoft.