Windows 10 are o problema serioasa de actualizari, care se inrautateste. Dar acum Microsoft a luat masuri decisive in cele mai binevenite si neasteptate moduri.

Intr-un nou post pe blog-ul oficial, intitulat “Imbunatatirea experientei de actualizare Windows 10 cu control, calitate si transparenta”, vicepresedintele companiei Microsoft, Mike Fortin, a anuntat ca Windows 10 va elimina caracteristica cea mai urata: fortarea actualizarilor.

 

“Suntem incantati sa anuntam schimbari semnificative in procesul de actualizare Windows, modificari menite sa imbunatateasca experienta, sa permita mai mult control utilizatorului si sa imbunatateasca calitatea actualizarilor Windows”, a explicat Forlan. “Procesul de actualizare Windows in sine poate fi perturbator, in special ca utilizatorii de Windows ar dori mai mult control asupra momentului in care actualizarile se intampla”.

 

 

Ce inseamna acest lucru este ca incepand cu Windows 10 v1903 (din mai), utilizatorii tuturor versiunilor Windows vor putea decide cand sunt instalate aceste actualizari. Aceasta include optiunea de a programa o actualizare peste o luna – esential daca noile actualizari provoaca probleme (ceea ce este deprimant comun).

 

“Vom furniza o notificare ca o actualizare este disponibila si recomandata pe baza datelor noastre, dar va fi in mare masura alegerea utilizatorului sa initieze cand se produce actualizarea”, afirma Fortin. “Toti clientii vor avea acum posibilitatea de a alege in mod explicit daca doresc sa isi actualizeze dispozitivul atunci cand verifica actualizarile sau intrerupe actualizarile pana la 35 de zile”.