In cel mai recent Insider Preview Build de Windows 10, Microsoft a facut o modificare vizuala a meniului Start pe care nu puteti sa nu o observati.

 

Build 20161 de Windows 10 pe Dev Channel introduce tile-uri care se modifica in functie de tema in meniul Start. Dupa cum explica Brandon LeBlanc, Senior Program Manager in Windows Insider Program, „Reinnoim meniul Start cu un design mai eficient, care elimina tile-urile de fundal de culoare solida din spatele logo-urilor din lista de aplicatii si aplica un fundal uniform, partial transparent pentru tile-uri. Acest design creeaza un design frumoas pentru aplicatiile tale. ”

 

Noul aspect functioneaza atat cu teme intunecate, cat si luminoase, dar puteti imbunatati in continuare aspectul final aplicand o culoare de accent. Acest lucru poate fi obtinut prin pornirea temei intunecate si apoi navigand la Setari> Personalizare> Culoare si activand „Afiseaza culoarea accentului pe urmatoarele suprafete” pentru „Start, bara de activitati si centrul de actiune”.

 

Alte caracteristici noi pe care le introduce aceasta compilare include posibilitatea de a efectua Alt-Tab intre aplicatii si site-uri web atunci cand utilizati browserul Microsoft Edge. Inseamna ca toate filele deschise pot fi declansate in paralel cu aplicatiile deschise, nu doar fila care este activa. Puteti sa-l schimbati inapoi la experienta Alt-Tab „clasica”, daca doriti.

 

Microsoft a decis sa „evalueze performanta proprietatilor implicite individuale, sa monitorizeze datele de diagnosticare si feedback-ul utilizatorilor”, in scopul de a oferi o „experienta mai curata, mai personalizata, care nu este disponibila” atunci cand vine vorba de bara de activitati. Asadar, de exemplu, aplicatiile implicite care apar fixate pe Bara de activitati se vor schimba pentru conturile noi, in functie de daca utilizatorul are un telefon Android conectat sau un cont Xbox Live.