Mai devreme sau mai tarziu, Amazon va trebui sa emita o criptomoneda, a scris sambata Changpeng Zhou, CEO-ul Binance, pe Twitter.

 

CEO-ul Binance face afirmatii indraznete despre Amazon

Totul a inceput cu un tweet al lui Zhou in care acesta spunea ca nu intelege de ce afacerile online nu accepta criptomonedele ca metode de plata. Acesta a enumerat cateva dintre beneficiile cu care vin monedele digitale, in comparatie cu metodele traditionale folosite la momentul actual. “Crypto Dan, The Crypto Bull” a raspuns acestui tweet, afirmand ca imediat ce Jeff Bezos le va accepta, restul lumii il va urma.

Ca urmare, Zhou a afirmat ca Amazon va trebui sa emita o criptomoneda mai devreme sau mai tarziu. Acest lucru este asteptat cu nerabdare de industria cripto, intrucat o acceptare a monedelor digitale de catre gigant ar duce la o adoptare in masa.

Exista indicii care sustin afirmatiile lui Zhou. Acestea includ diverse patente privind criptomonedele si solutiile de stocare ale datelor pe care Amazon le-a obtinut in ultimul an prin subsidiarele sale din Seattle, dar si o piata de date despre care analistii spun ca ar putea fi folosita pentru integrarea monedelor digitale pe platforma Amazon.

Companiile care accepta criptomonede

Industria cripto a speculat pe marginea momentului in care Amazon va face aceasta miscare, dezvoltand teorii care explica de ce acest lucru nu s-a intamplat inca, si urmarind semnele inca din 2014, cand Overstock a introdus Bitcoin-ul ca metoda de plata.

Overstock a fost unul dintre primii comercianti care au adoptat Bitcoin, anuntand in 2014 un parteneriat cu Coinbase. Overstock comercializeaza mobilier, covoare, decoratiuni, electrocasnice, bijuterii, haine, si electronice.

Acceptarea monedelor digitale in locul banilor sustinuti de guvern a fost o miscare indrazneata si riscanta din partea Overstock.

 

De ce nu a implementat Amazon aceasta solutie mai devreme ?

Printre comerciantii care accepta plati in criptomonede se numara: NewEgg, Shopify, Dish Network si Expedia.
De ce nu a adoptat Amazon criptomonedele mai devreme ?

In 2014 Amazon a declarant ca nu va accepta Bitcoin intrucat clientii nu considera ca este o varianta de plata buna pentru ei, ceea ce inseamna ca atunci cand cererea va exista, gigantul isi va reconsidera pozitia.
Pe de alta parte, folosirea criptomonedelor pentru cumparaturile online vine ca urmarea a adoptarii acestora de catre comercianti, generand astfel un cerc vicios.

Daca Amazon alege sa emita propria criptomoneda, asa cum sugereaza Zhou, efectul asupra companiei va fi unul major. Fondatorul si CEO-ul Amazon este cel mai bogat om din lume. De-a lungul timpului el a exploatat fiecare domeniu pe care l-a considerat potrivit.

Amazon ar putea deveni un jucator major pe piata criptomonedelor, nu e rau pentru o companie care a imceput ca librarie. Ar fi de mentionat, insa, ca aceasta criptomoneda va putea fi folosita, cel mai probabil, doar pe site-ul gigantului, ceea ce nu va fi o problema data fiind varietatea de produse pe care le putem gasi in acest magazin online. Criptomoneda nu va fi, asadar, la fel de versatila ca alte metode de plata.

Din acest motiv, poate ca ar fi mai bine ca Amazon sa introduca Bitcoin-ul, decat sa emita o criptomoneda a sa.