Accesul la aplicatia WhatsApp pe iOS poate fi acum protejat utilizand instrumentele de securitate biometrica ale telefonului tau. In functie de modelul de iPhone pe care il detii, vei avea optiunea sa folosesti fie Face ID, fie Touch ID pentru a restrictiona accesul la aplicatie.

Optiunea, care a fost remarcata pentru prima data de 9to5Mac, a devenit disponibila incepand cu versiunea 2.19.20 de WhatsApp, si poate fi activata din meniul Confidentialitate, in Setari.

Desi nu iti poti securiza mesajele selectiv, noul sistem de blocare biometrica iti ofera mai multa protectie, chiar daca telefonul tau este deja deblocat. .

Cu toate acestea, va trebui sa modifici si setarile legate de notificari, in special cele legate de previzualizarea mesajelor. Daca previzualizarea este pornita, vei putea sa vezi mesajele si sa raspunzi la ele fara a debloca aplicatia.

Vei putea, de asemenea, sa raspunzi la orice apel pe WhatsApp, fara a fi nevoie sa treci de metodele de securitate.

Pentru moment aceasta optiune este disponibila doar pentru versiunea iOS a aplicatiei, dar, conform WABetaInfo, versiunea de Android este pe drum.

 

Articol preluat de pe WaBetaInfo