A fost un an epic pentru dezvoltatorii Fortnite, Epic Games a inregistrat un profit de 3 miliarde de dolari, datorat in mare parte jocului Fornite, a declarat o sursa anonima pentru Tech Crunch.

 

Epic nu a comentat inca aceasta afirmatie.

 

Fortnite, care este un joc gratuit, dar care face bani din vanzarea de produse in joc, este cel mai popular titlu al companiei Epic Games.

 

In luna septembrie a acestui an, Epic games a fost evaluat la 15 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal, si, ca urmare, investitori precum KKR, Kleiner Perkins si Lightspeed au insumat 1.25 miliarde de dolari pentru a cumpara o particica din compania aflata pe culmea succesului.

 

Tencent, dezvoltatorul aplicatiei de chat WeChat, dar si o companie majora de jocuri, a devenit primul investitor al Epic in 2012, cand a investit 330 de milioane de dolari in schimbul a 40% din companie.

 

La acel moment, Epic Games era cunoscuta pentru dezvoltarea Unreal Engine, o platforma de dezvoltare terta care inca functioneaza, dar si pentru titluri populare precum Gears of War.

 

Ca si companie privata, Epic Games rareori publica rezultatele financiare.

 

Fortnite este un joc cross-platform, care suporta PlayStation, Xbox, Switch, PC, Mac, Android si iOS.